21 Април, 2014 12:30 4 477 7

Audi TT стана всъдеход

  • audi-
  • tt-
  • tt offroad concept-
  • пекин 2014

Кросоувър с хибридно задвижване е новото попълнение в гамата на спортното купе на Audi. TT offroad concept е една от атракциите на щанда на марката в Пекин. Серийната версия на прототипа ще се конкурира с Porsche Macan, Range Rover Evoque и BMW X4.



Всъдеходното TT разполага с двулитров бензинов турбодвигател с мощност 292 к.с. и два електромотора за всяка от осите. Предният развива 40 кВт (55 к.с.), а задният - 85 кВт (115 коня). Захранва ги комплект йон-литиеви батерии с капацитет 12 кВтч.



Системната мощност на силовата установка е 408 к.с., а сумарният въртящ момент - 650 Нм. Роботизираната трансмисия e-S Tronic има шест предавки. Теглото на автомобила се разпределя между двата моста в съотношение 54:46 в полза на предния.



TT offroad concept ускорява от място до 100 км/ч за 5.2 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч. Зарядът на батериите стига за изминаването на 50 км само на ток при ограничение от 130 км/ч. В хибриден режим всъдеходното купе може да навърти 880 км със среден разход 1.9 л/100 км.



Батериите на автомобила могат да се зареждат на специални станции или от битовата мрежа. Прототипът е снабден и със система за безжично зареждане на принципа на електромагнитната индукция. За нея се използва двойка бобини и променлив ток, който създава нестатично електромагнитно поле. Едната бобина е вградена в пода на колата, а другата - на паркомясто. Така акумулаторите могат да се зареждат автоматично в гаража на собственика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодор Тошев

    8 2 Отговор
  • 2 Владислав Димитров

    4 7 Отговор
    В хибриден режим всъдеходното купе може да навърти 880 км със среден разход 1.9 л/100 км... )) Странно... резервоара на това Ауди колко бензин събира, само 15 литра ли ??
  • 3 BRABUS

    6 2 Отговор
    Доста добре изглежда
  • 4 Стоян Стоянов

    3 6 Отговор
    Хайде стига с тия клонираните - от 6 статии 3-те са за Ауди! Не ви ли омръзна ... ?! Всички разбрахме, че са супер- , хипер- , мега- и т.н. извънземни машини.
    То тия статии вече станаха повече и от статиите за МБ и БМВ.
    А да не говорим, че автомобилостроенето се простира и извън Германия.

    Коментиран от #5

  • 5 ярослав станчев

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Стоян Стоянов":

    Като ти е омръзнало не чети.Никой не те кара на сила,нали.
    И на мен ми писна от статии за милионни тиражи отзовани от трошйота на всеки 2-3 месеца,заради "несъществуващи" дефекти,ама ко да прая,търпя.
  • 6 MAXBLUE

    0 2 Отговор
    И така оказа се че в световен мащаб няма други автомобилни производители които да предлагат толкова качествени,съвършени автомобили като вселенските Германски производители боговете на автомобилната индустрия. MB,BMW,AUDI и естествено най-великата марка в историята на човечеството с хилядолетна история VW grup,и докато другите които тепърва излизат от каменната епоха като TOYTA,HONDA,MAZDA,HYNDAI,KIA,Ferrari,FORD,VOLVO и много други знайни и незнайни автопроизводители които тепърва откриват колелото. Както е писано в светото писание да не се кланяш на други богове освен на великите Германски богове изкарали човечеството от мрака и заблуждението на другите автомобилни марки,най-безпристрастния съюз на германските автомобилисти ADAK казва.Никой не е по голям от Голф 7,Ауди,Мерцедес и БМВ,затова слушайте внимателно няма да повтарям, който купува други автомобили освен гореспоменатите за винаги ще се мъчи адски мъки че е изневерил и ще гори завинаги в ада.Нека всички които са сбъркали в избора на автомобил да се поправят и покаят,защото никога няма да усетят приятната прохлада на сервиза. И ускорения ритъм на сърцето си когато им връчват сметката за ремонт на най-качественото произведение на германския автопром,за това късогледството е най-голямата добродетел никога не гледай по далече от носа си само така ще си в правия път и вярна посока.
  • 7 Anastas Sabchev

    1 0 Отговор
    Mnogo mi e interesno kato e offroad kade shte uskorqva tolkova. I tova li mu e nai - vajniq pokazatel. Kogato iskam da karam offroad edva li shte si go kupq. Porednata glezotiq za mamini sincheta i mutrenski utrepki.