25 Април, 2014 09:00 2 598 2

Kia представи K4 в Пекин

Наш екип от мястото на събитието

По време на протичащото в момента автомобилно изложение в Пекин корейците от Kia демонстрираха изцяло нов автомобил. Той все още е под формата на концепт, нарича се К4, но според представители на марката е напълно готов за серийна версия. К4 е разработен според конкретните нужди на китайските потребители. Седанът е с дължина от 4072 мм и е екипиран с 1.6-литров турбо GDI двигател (лансиран за първи път на китайския пазар). Агрегатът работи съвместно със седемстепенна скоростна кутия с двоен съединител.

Изключително обширното вътрешно пространство е постигнато чрез необикновено дълго междуосие за автомобил от среден клас – 2 700 мм. В базовото оборудване са налични опции като бутон за безключово стартиране на двигателя, Supervision уреди на таблото и иновативна мултимедийна система UVO. По отношение на системите за безопасност К4 разполага с 6 въздушни възглавници, ESP и камера за движение на заден ход. Инженерите на Kia споделиха още, че са конструирали К4 заедно със системите за пасивна и активна безопасност с цел 5 звездна безопасност при провеждане на тестовете C-NCAP.

„Прототипът К4 е проектиран според изискванията на китайските потребители, техните нужди и предпочитания. Убедени сме, че производствената версия на семейния седан ще постави нов стандарт в автомобилния сегмент в Китай.”, коментира Сун Нам Ли, вицепрезидент на Kia Motors. Марката продължава да спазва традицията си да показва концептуални модели, които са близки до серийно производство. В тази връзка дистрибуцията на К4 в Китай ще стартира от втората половина на 2014-а. Кia К4 е предназначен за семейства на възраст между 30 и 40 години. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Цецо

    0 0 Отговор
    "Седанът е с дължина от 4072 мм ..." - Абе така като го гледам по-дълъг ми се струва, нещо като 4720 мм може би
  • 2 Nikolay Tsvetkov

    1 0 Отговор
    Браво, харесва ми начина, по който Киа показват на другите брандове какво вече не са. Имам 2013 Спортидж и пак бих си купил Киа.