Last news in Fakti

20 Юни, 2014 10:15 8 729 6

Ето го новия Opel Corsa

  • opel-
  • corsa-
  • gamma ii
Френският портал Blogautomobile.fr публикува интересни папарашки снимки, на които е запечатана новата петврата Corsa на Opel. Автомобилът е заснет на малки улички в Париж, където от компанията са правили официална фотосесия на модела.
 
От снимките се потвърждава предположението, че новата Corsa ще разполага с коренно променена предна част, която е направена в стила на субкомпактната количка Adam. Освен нови предни и задни светлини, от фотографиите се виждат и различни предна и задна брони.
 
Голяма част от интериора също ще е заимствана от по-малкия Adam. Новата Corsa ще бъде оборудвана с различна централна конзола и видоизменен волан. Конфигурацията на приборния панел ще остане същата, като промяната засяга само основните циферблати. Там аналоговите циферблати ще са заменени от електронни дисплеи.
 
Следващото поколение на Opel Corsa ще се прави на глобалната платформа на концерна General Motors, която носи наименованието Gamma II. На същата база се прави новото Aveo на Chevrolet и кросоувъра Opel Mokka. Благодарение на по-модерното шаси, теглото на новата Corsa ще бъде намалено с 50 килограма, като базовата версия на хечбека ще тежи по-малко от тон.
 
В двигателната гама ще са включени голям брой три- и четирилитрови агрегати с работен обем 1.0 и 1.4 литра, а така също и новия безшумен 1.6-литров дизел. Както и досега, новата Corsa ще се предлага във варианти с три и с пет врати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нема Бира

    4 3 Отговор
    Ако това е новата Corsa, значи пълна трагедия Модела който си отива е къде по красив... Стъпка назад определено!!
  • 2 Симеон Тасев

    0 3 Отговор
  • 3 Кобрата

    2 1 Отговор
    Всеки следващ модел на Opel е по-зле направен от предишния
  • 4 СМЪРТ-ЗА- ТУРЦИТЕ

    0 1 Отговор
    Какво не му харесвате ?

    Коментиран от #5

  • 5 Нема Бира

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "СМЪРТ-ЗА- ТУРЦИТЕ":

    Пич, рендера дето си свалил е готин ама няма нищо общо с реалния автомобил!!! Ето ти истината....па кометирайте дали е хубав

    Коментиран от #6

  • 6 СМЪРТ-ЗА- ТУРЦИТЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Нема Бира":

    Как реши,че ще това,а не това което аз съм пуснал ? От снимките в статията повече ми прилича на моята снимка ! Иначе си добър в цъкането на минуси,ПИЧ !