Last news in Fakti

23 Юни, 2014 10:06 13 206 20

Най-качествените нови коли

  • j.d. power-
  • класация-
  • нови автомобили

Независимата организация J.D. Power направи поредното си интересно проучване на тема автомобили, като този път изследването третира най-качествените нови коли. Призовете Initial Quality Study в областта за първоначално качество на дадено возило бяха присъдени на различни автомобили, разделени по класове. Анкетата се провежда от 28 години и представлява отправна точка за качеството на автомобила в първите 90 дни от собствеността.

Класацията IQS се счита за отлична прогноза за дългосрочната надеждност, което може да рефлектира значително върху решението за покупка на нов автомобил. Фокусът на проучването е динамични характеристики и сравнение на индивидуалните модели със сходни в сегмента. Проучването е направено в периода февруари - юни тази година и обобщава мненията на 86 000 собственици на нови автомобили. Основният критерий, по който се съставя класацията, е количеството неизправности на 100 нови автомобила. В сравнение с миналата година общите оплаквания от новите автомобили са повече с 3%.

При марките като цяло за най-надеждна е определена Porsche, следвана от Jaguar, Lexus, Hyundai и Toyota. Осма и девета позиция са за BMW и Honda, а на 11-о и 14-о място са класирани Audi и Mercedes-Benz. В дъното на таблицата са FIAT и Jeep. Eто и пълната класация по марки.

Що се отнася до индивидуалните отличия на даден модел в различен сегмент, най-много първи места имат коли с емблемата на Hyundai. В субкомпактния клас лидер е Accent, а в компактния - Elantra. В компактния премиум клас победител е Lexus ES, а при спортните компактни автомобили - Mazda MX-5 Miata. В класа на субкомпактните премиум автомобили победител стана Porsche Boxster, а при возилата от среден клас - Chevrolet Malibu. Porsche Panamera пък печели при големите премиум коли. Що се отнася до компактните кросоувъри, там най-добре се представя аналогът на Opel Mokka. Infiniti QX50 и Mazda5 печелят доверието на клиентите при средноразмерните кросоувъри от премиум клас и при минивановете, съответно.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 skier

    10 6 Отговор
    Пак немското е на върха!

    Коментиран от #9

  • 2 Дошo

    7 12 Отговор
    Какво казва собственика на Алуди на бензиностанцията?
    -Масло до горе!

    Коментиран от #5

  • 3 bmw e36

    8 3 Отговор
    къдего ония неук златистия да се изкаже колко е качествен фиата къде си бе злати
  • 4 Нен Нен

    6 6 Отговор
    Ясно е колко е достоверна класацията, немците имат бая парички и си плащат за реклама, невъзможно е например Volvo да са по-некачествени от Chevrolet, Chrysler и Lincoln, за другите да не говоря . Защо не са включили Aston-Martin, Bentley, Rolls-Royce ? Защото ще засенчат немците, които си плащат за да са на тези позиции . Според тази класация е нормално за една марка да има 116 повреди на 100 автомобила, това с тези "независими" организации го наричам трагична комедия, трагично е, че хората им вярват, а комедията е пълна .

    Коментиран от #8

  • 5 ярослав станчев

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "Дошo":

    А знаеш ли какво си мисли собственик на Корола,минавайки пеш покрай бензиностанция,на която е спряно Ауди и му пълнят резервоара до горе?
    -М....а му,и аз ще напълня моята Корола до горе,само да си я взема от сервиза,пак.

    Коментиран от #6

  • 6 Дошo

    3 8 Отговор

    До коментар #5 от "ярослав станчев":

    Как ще му напълнят резервоара на Алудито до горе като от разходи за ремонти и масло не остават пари за гориво?

    Коментиран от #7

  • 7 ярослав станчев

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "Дошo":

    Една кола се чупи и гори масло когато се кара,Дошо.Ама ти от къде да знаеш,като Тойотите за 6 месеца ги отзовават по 2-3 пъти в сервиза.

    Коментиран от #14

  • 8 БМВ БЪЛГАРИЯ

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Нен Нен":

    Да само мога да то кажа че ролс ройс и бентли са немски, а я провери какви двигатели използва астън мартин ? Ей така като приакзвате много сте смешни.

    Коментиран от #11

  • 9 Пламен

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "skier":

    Как немското бре?
    В Топ 10 има 5 азиатски
  • 10 comment

    3 1 Отговор
    Като гледам къде е Крайслер и още няколко трош-марки, да взема да й повярвам ли на тая класация...
  • 11 дамян стефанов

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "БМВ БЪЛГАРИЯ":

    Един точен коментар.
  • 12 Jivomir Valchev

    3 2 Отговор
    ако VW създаваше толкова проблеми то хората нямаше да ги карат
  • 13 Стоян Стоянов

    0 0 Отговор
    Чудя се защо в тази класация няма френски представители - чак такива батали ли са? Или просто класацията си е американска - тогава е нормално. За американците до скоро не съществуваха европейски автомобили (изключвам някои по-екзотични) - сравнително отскоро забелязаха БМВ и МБ (не че ги нямаше и преди години, но нямаха никакъв шанс пред родното, американско автомобилостроене), а за италианските и френските въобще не се коментира. При Фиат обаче е малко по-различна работата ...
  • 14 Дошo

    0 5 Отговор

    До коментар #7 от "ярослав станчев":

    Интересно точава, че моята я карам пък нито се чупи, нито масло гори.Иначе с Алудито беше така де.Постоянно в сервиза и постоянно доливане на масло

    Коментиран от #16

  • 15 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    0 5 Отговор
    А ? Лада, що не е в класацията ? , а да верно тва е класация за автомобили, за тва я няма
  • 16 ярослав станчев

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Дошo":

    Аха,без малко да излъжеш. Щото не гори масло Сивика,затуй ли всичките хондаджии карате с "оргинален" Мотул синерджи 15в50,че само него не го гори.И понеже грам масло не горят В-теците,затова ли на 90 % от тях по накрайниците на ауспуха има един пръст черен обръч и пушат синьо?
    А дето не се чупели хондите ела и го кажи на моя тъст,че да те заблъска със счупения заден диференциал по тиквата.Купи си ЦРВ за 7000 лв. човека и понеже Хонда не се чупят даде още 3000 лв. за да я вкара в пътя.Е направи я,обаче е вечно негова.6 месеца седя качена във всички сайтове за коли в България.Един не се обади,поне да се пазари.Само 7-те хиляди и искаше,без парите за ремонтите,колкото да си вземе платените пари.А преди това имаше голф 3.Обяви го за продажба и точно за една седмица му взе 2500 лв.

    Коментиран от #17

  • 17 Nickname

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "ярослав станчев":

    Как така се е счупила?? нали само новите коли викаше че се чупят

    Коментиран от #18

  • 18 ярослав станчев

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Nickname":

    От къде да знам как така се е счупила.Питай го него,що мен питаш.Да не я карам аз.Нали уж Хондите не се чупели.Е може пък неговата да е от някоя по-чуплива серия,дет не са я правили Хонда,а Фолцфаген.
  • 19 Киро Стоев

    1 0 Отговор
    Странно защо са пропуснати в статията някой марки, които са на първо място. Например Крайслер е най-качествен мини ван, а Додж Чаленджър е най-качествен спортист......

    Ето я класацията в оригинал
    http://autos.jdpower.com/content/blog-post/9Gqeu3G/top-ranked-cars-trucks-and-suvs-in-the-j-d-power-2014-initial-quality-study.htm
  • 20 Takuma Sato

    1 0 Отговор
    germanskite avtomobili sa nai golemite l..na.pichovete ot Japan i Korea si praviat nai izdrajlivite koli