Last news in Fakti

29 Юни, 2014 09:45 20 918 12

Свалиха покривалото на бруталния Nissan Vision Gran Turismo

  • nissan-
  • gt-r-
  • vision gran turismo
Японската компания Nissan представи на живо своя нов прототип, носещ наименованието Vision Gran Turismo. Това се случи по време на фестивала на скоростта в британския град Гудууд.
 
Официалното изявление на Nissan е, че концепцията е направена изключително и само за конзолата Sony Playstation 3 и по-конкретно за видеоиграта Gran Turismo 6.
Мнозина от специалистите обаче продължават със спекулациите, основната част от които е, че точно този брутално изглеждащ автомобил е предвестник на новия GT-R.
 
По-умерените са на мнение, че дори да не е същия, много от детайлите на Vision Gran Turismo ще бъдат използвани в следващата "Годзила". Проектът Vision Gran Turismo е дело на британци и японци.
Британците имат основна роля в дизайна на автомобила, а инженерната част е поверена на японците. Колата е с адаптивно окачване и 4х4 система, а конфигурацията на местата е 2+2.
 
Прототипът е снабден с диодни светлини, карбонови преден сплитер и заден дифузьор, но техническите характеристики на двигателя, на този етап остава неизвестни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    3 12 Отговор
  • 2 Shmeker

    11 7 Отговор
    Повече ме кефеше с покривало
  • 3 slavi slavii

    7 7 Отговор
    Адска грозотия
  • 4 Иван Петров

    3 2 Отговор
    Страхотен, доста футуристичен.
  • 5 wulkan

    5 2 Отговор
    представям си това да беше ауди, бмв, мерцедес или поне VW. ей какъв вой на екзалтирани щеше да бъде. понеже обаче е само някакъв си нисан, разбираш ли, бил грозен, с покривалото бил по-хубав и прочие разбирачи и е`ачи. все мъжкари. а на бас, че тоя нисан ще сложи началото на една модна линия. е за съжаление не са се сетили горе изброените по-напред, обаче проблемът не е на нисан.

    Коментиран от #6, #11

  • 6 Никой

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "wulkan":

    Въпросът е, че колите на VW, Mercedes и BMW за Gran Turismo изглеждат 100 пъти по-добре.
  • 7 Кара Комбайна

    2 0 Отговор
    Не съм фен на Нисан , но ми се струва готин като за начало.
  • 8 Марин Маринов

    3 0 Отговор
    Гудууд не е град. Това е местност. Все едно да кажете, че Южния Парк е град. Гудууд е място със състезателни писти, голф игрища, няколко хотела и огромен къмпинг. Близо до местността се намира т. нар. "бяла къща" - Googwood house, както и съвсем близо се произвежда Ролс Ройс. Който може да си го позволи е нещо уникално, особено фестивала на скоростта. От цяла Европа се събират хора. И на това място могат да се видят коли, за които не се е чувало и виждало дори. Иначе колата ми допада. Но дет се вика - ще се кара само на игра.
  • 9 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    0 6 Отговор
    Абе щом не е Лада или ЗАЗ не ми го хвалете :)
  • 10 Кобрата

    3 0 Отговор
    Не мога да кажа, че ми харесва с това криво шаси не се обиждайте фенове на Японското обаче това е моето мнение.
  • 11 ярослав станчев

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "wulkan":

    Леле мале,представям си ако това не беше само картинка и картонен макет,а истинска,какво щеше да е.Феновете на "джапан пауа" щехте да целувате на Буда........ръцете.
    Ама доде стане кола колко още вода ще изтече и колко ориз ще ожънат джапанките,ехееееее.
    Абе,на тоя макет дали му се отварят вратите,че да бяха показали и вътре как е?
  • 12 Rumen Rusanov

    2 0 Отговор
    колко по красиви модели Vision Gran Turismo