Last news in Fakti

18 Юли, 2014 15:45 3 638 3

След Чобанов, и бизнесът подкрепи Бареков за КТБ

  • ктб-
  • петър чобанов-
  • бизнесът-
  • подкрепи-
  • стефан софиянски

Бившият служебен премиер Стефан Софиянски влиза в икономическия екип на България без цензура, обяви лидерът на формацията

„България без цензура“ ще има управленска програма до 15 август. Тя ще бъде обсъдена с бизнеса, за да даде и той своите препоръки. Това обяви лидерът на партията Николай Бареков на дискусия с работодателските организации за набелязване на антикризисни мерки. „Ще представим своите виждания за развитието на икономиката, за да получим вашето мнение и да знаете какво може да очаквате от нас след изборите на 5 октомври“, обърна се към участниците Бареков.

Стефан Софиянски влиза в икономическия екип на ББЦ, съобщи още лидерът на партията. Съюзът на свободните демократи пък ще влезе в политически съюз с „България без цензура“.

Кръглата маса бе организирана от Бареков след острата реакция на работодателските организации и синдикатите миналата седмица към политическата ситуация в държавата. Поканих ви в качеството си на ваш слуга, обърна се към участниците лидерът на ББЦ. Пълно единодушие бе постигнато между бизнеса и Бареков по основните проблеми, за разлика от срещата на Бойко Борисов с работодателите преди дни, на която те го нападнаха и обвиниха за кризата в страната.

След като финансовият министър Петър Чобанов хареса плана на Бареков за Корпоративна търговска банка и обяви, че се дава възможност на миноритарните акционери да осигурят ресурс за банката, бизнесът също бе единодушен с лидера на ББЦ, че КТБ трябва да бъде оздравена, а не закрита. Участниците го подкрепиха и за това, че страната ни трябва да стане член на Европейския банков съюз, за да се затегне контролът и да не се допускат случаи като този с КТБ.

В България няма финансова и икономическа криза. Кризата е политическа. Това е присъдата, която бизнесът даде на политическата класа у нас по време на кръглата маса. Основният проблем в обществото е липсата на доверие в политиците, обявиха работодателските организации. Бизнесът поиска подкрепа и спокойствие, за да работи.

Сред участниците в дискусията бяха председателят на УС на АИКБ Васил Велев, зам.-председателят на БСК Камен Колев, Стефан Софиянски – председател на УС на ССИ, главният секретар на БТПП Васил Тодоров и изпълнителният директор на Съюз „Произведено в България“ Пламен Грозданов.

На кръглата маса бе и икономическият екип на ББЦ – зам.-председателите Светлин Танчев и Рада Кождабашева, Георги Балабанов и Ивелина Йосифова, както и коалиционният партньор и лидер на ЗНС Румен Йончев. Преди форума в парламента Танчев и Коджабашева присъстваха на кръгла маса в КНСБ на тема „Възраждане на индустрията в България“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Пене

    0 0 Отговор
    Нормално е бизнесът да подкрепи разумната позиция по случая, а не политическите заигравки с цел извличане на собствена изгода.
  • 2 Ясен Ефтимов

    0 0 Отговор
    В България няма финансова и икономическа криза. Кризата е политическа.
    Така е! А политиците са ни....
  • 3 Dimitar Ignatov

    0 0 Отговор
    Нормално е да подкрепят истинските решения мен ако питате