Last news in Fakti

22 Юли, 2014 15:21 1 577 6

ББЦ въвежда данъчна ваканция

  • ббц-
  • кнсб-
  • кт подкрепа-
  • николай бареков-
  • пламен димитров-
  • константин тренчев

Според Бареков и синдикатите политическата криза ще стане социална

"България без цензура" въвежда данъчна ваканция в някои сектори. Отпадане на данъка за старите сгради и премахване за една година на такса „Смет“ са част от мерките, залегнали в управленската програма на партията. Предвижда се премахване на данък лихва и постепенно отпадане на плоския данък. Те бяха представени от лидера на ББЦ Николай Бареков и икономическия му екип на кръгла маса в Народното събрание със синдикалните организации КНСБ и КТ "Подкрепа".

Ние сме за операция „Чисти ръце“, която включва пълна деполитизация в сектори като енергетика и здравеопазване, посочи Бареков.

Срещата с профсъюзите премина в духа на добрия тон и консенсуса за разлика от срещата на синдикати и работодатели с Борисов преди две седмици, на която те изразиха остри критики към бившия премиер и развенчаха митовете за успешното му управление.

В консултациите участваха председателите на КНСБ - Пламен Димитров и на КТ "Подкрепа" - д-р Константин Тренчев и представители на двата синдиката, както и представители на ръководството и икономическият екип на ББЦ. Само преди дни екипът на ББЦ се срещна и с работодателските организации.

Николай Бареков съобщи, че до 15 август ще е готова управленската програма на партията, която ще бъде изпратена на синдикатите, за да дадат своята оценка и препоръки.

Дошли сме не да говорим, а да слушаме какво ще ни кажат синдикатите. Тук сме в качеството си на слуги на българския народ. Искаме да чуем съветите и оценките на КНСБ и КТ „Подкрепа“ за ситуацията в страната, обърна се към синдикатите лидерът на ББЦ. „Ако аз стана министър-председател, диалогът с Вас и работодателските организации ще бъде непрекъснат“, обърна се Бареков към представителите на двата синдиката.

Върви сценарий на ДПС и ГЕРБ, които целят овладяване на държавните ресурси и сформиране на нелегитимно управление в следващия парламент. Политическата криза се нагнетява от партиите в парламента, които отказват да работят, подчерта Бареков.

Председателите на двата синдиката се съгласиха с лидера на ББЦ и изразената миналата седмица пред него позиция на работодателите, че у нас няма икономическа и финансова криза, а политическа, прераства в социална. „Кризата е преди всичко ценностно-морална, която преминава в политическа и няма как да не стане икономическа и социална“, каза д-р Тренчев. „Както и да наречем кризата – морална, политическа или социална – все ще бъде вярно“, каза от своя страна Пламен Димитров.

Синдикатите споделиха притесненията си заради хилядите хора, които ще останат без заплати и без работа заради блокираните средства на бизнеса в КТБ. „Моята теза е като вашата, че акционерите трябва да бъдат призовани да спасят банката. Споделям вашите притеснения. Имам срещи с бизнесмени, които няма да могат да си платят заплатите и ако вие излезете заедно с тях, ние като политици сме длъжни да ви подкрепим“, посочи лидерът на ББЦ. Той съобщи, че ще поиска от шефа на Еврокомисията Юнкер независима европейска експертиза на КТБ.

Борисов готов ли е да подпише с мен предизборно споразумение, че и той няма да допусне ДПС до властта, попита в парламента Бареков. Искаме рестарт на системата с нови хора, нови политици, ново правителство и нов морал, обяви той. Той призова управителят на БНБ Иван Искров и неогвият екип незабавно да подадат оставка. Новото управление на БНБ трябва да бъде избрано от нов, легитимен парламент, с консенсусно решение на всички политически партии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Nina Richi

    1 1 Отговор
    Много добри идеи са това и ще е хубаво да се осъществят. Иначе, кризата ще ни засегне още по-дълбоко.
  • 2 Dimitar Ignatov

    1 1 Отговор
    Според мен, трябва да се облекчи финансовото положение на хората , просто не е нормално да ни доят като животни когато и както им скимне.
  • 3 Daniel Ivanov

    1 1 Отговор
    Прогресивно подоходно облагане, данък богатство! Не искам да има плосък данък и да се обслужват корпоративни интереси.
  • 4 Владимир Аполонски

    1 1 Отговор
    Няма как кризата да не стане социална, защото много важно въпроси има за разрешаване, а парламента не работи. Докато се наканят и положението ще е много по-зле.
  • 5 Димитър

    2 0 Отговор
    Интересно как Милена Трачева (творител на статията) е решила да напише за тази "данъчна ваканция" в сегашно време. ББЦ са много далеко от каквото и да е въвеждане :)
  • 6 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Надеждата умира последна!