Last news in Fakti

23 Юли, 2014 10:32 806 0

Реформаторите искат ревизия на отиващата си власт

  • реформаторският блок-
  • ревизия-
  • отиващата си власт-
  • енергетиката-
  • "южен поток"-
  • заеми-
  • оставка

В последните часове преди оставката на правителството министри и техните ведомства се опитват да подпишат огромни заеми, които необратимо ще задължат държавния енергиен холдинг и българската държава, алармират от Блока

Реформаторският блок положи огромни усилия истината за корупционната схема „Южен поток“ да излезе наяве, съобщиха от пресофиса на формацията. Скандалните разкрития включват и изписани в Кремъл законодателни промени в полза на замисления в ущърб на българската държава проект. В резултат и под натиск на ЕК, министър-председателят бе принуден да разпореди замразяването на проекта до получаване одобрение от ЕК.

Въпреки това в последните часове преди оставка на правителството министри и техните ведомства се опитват да подпишат огромни заеми, които необратимо ще задължат държавния енергиен холдинг и българската държава. Те отчаяно се опитват да заложат активите на държавата за финансиране на тази корпоративна схема.

Това са действия в нарушения на закона, които изискват наказателно преследване.

Категорично предупреждаваме, че ще настояваме пред разследващите органи тези действия на висши държавни чиновници да бъдат преследвани с цялата строгост на закона, изтъкват реформаторите. Блокът ще настоява и ще направи всичко възможно на отговорните за тази безпрецедентна измама лица да бъде потърсена наказателна отговорност.

Настояваме ревизията на действията на отиващата си власт, особено в енергетиката, да е сред първите задачи, поставени от президента на служебния кабинет, завършват позицията си реформаторите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА