Last news in Fakti

23 Юли, 2014 14:17 829 0

КНСБ иска мораториум на заемите за енергетика

  • кнсб-
  • мораториум-
  • заеми-
  • енергетика

Синдикатите настояват за контролирано повишаване на цените на тока

КНСБ иска мораториум на заемите за енергетика - 1
Снимка: БТА

За мораториум върху емитирането на нов дълг в областта на енергетиката, настояват от КНСБ. Синдикатът представи днес анализ на сектор „Енергетика”, в рамките на форум за възраждане на индустрията в България.

"Към финансиране на нови дългосрочни енергийни проекти трябва да се пристъпва само след консенсусни решения на парламента. Затова ние изискваме в момента в това безвластие да има мораториум върху емитирането на нов дълг, докато не се приема тази нова енергийна стратегия", заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Според анализа на КНСБ, трябва да бъде постигнат национален консенсус за бъдещето на енергийния сектор.

„И той трябва да бъде облечен или в актуализиран вариант на сегашната стратегия енергийна, или в нов такъв”, посочи Пламен Димитров.

Именно енергийната стратегия трябва да даде ясен отговор за баланса между различните сектори в енергопроизводството, смятат от КНСБ.

Освен това синдикатът настоява за контролирано повишаването на цените на тока.

В анализа се посочва, че необходимостта от повишаване на крайните цени на енергоносителите е очевидна, но това не бива да се превръща в неконтролируем процес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА