27 Юли, 2014 14:34 1 382 1

Младенов: Фондът за гарантиране на влогове в банките не се финансира от бюджета

  • младенов-
  • фондът-
  • влогове-
  • банките-
  • бюджета

Според финансиста актуализацията на бюджета е излишна

Младенов: Фондът за гарантиране на влогове в банките не се финансира от бюджета - 1
Снимка: Петър Георгиев, БНР

"Фондът за гарантиране на влоговете в банките не е бюджетна организация и не се финансира от бюджета, за да се казва, че данъкоплатецът трябва да плаща всичко." Това каза пред БНР преподавателят в УНСС и бивш подуправител на БНБ проф. Милети Младенов.

"Да се получават заеми в този момент и да се предприемат резки действия е ненужно. Разбира се, трябва да се осигурят пари на НЗОК, но дали ще се правят по-големи или по-малки промени в бюджета на страната няма кой знае какво значение", изтъкна Младенов.

Според него, в искането на нов заем са преплетени политически интереси.

"Трябва да се видят сметките, но наистина става дума за осигуряване на парите на държавата, чрез Бюджета, за 2 месеца. След това , предполагам, бързо ще бъде съставено правителство и то ще може да довърши бюджетната година така, както е нормално."

Казусът КТБ трябва да намери добро решение изтъкна експертът, който очаква УС на БНБ да даде ясна информация за състоянието на четвъртата по големина банка у нас. Според него е нужно да бъде внесено спокойствие, за да не преместят вложителите парите си в други банки в ЕС, а ресурсът им да се ползва, за да подхранва българската икономика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    1 0 Отговор
    Да бе, тези пари са паднали от небето. Дори и да е така, сега осигурителния фонд трябва да се попълни, а можеше да отидат за социални, здравни или икономически програми...