Last news in Fakti

30 Юли, 2014 11:48 1 092 0

Греков: Няма апокалипсис за „син език"

  • греков-
  • син език

Отделени са 400 000 лв.

Греков: Няма апокалипсис за „син език" - 1
Снимка: БТА

Няма апокалипсис за „син език", взели сме всички мерки. Още преди 15 дни от сме отделили от финансовите средства на Министерството на земеделието и храните 400 000 лв.

Това заяви пред журналисти министърът на земеделието и храните в оставка, проф. Димитър Греков на влизане в сградата на Министерски съвет.

"Днес екипи в Хасковски, Кърджалийски и в Шуменски регион извършват дезинфекция", каза още Димитър Греков и допълни, че по дезинфекцията работят само държавните ветериари, които разполагат с достатъчен ресурс да се справят със ситуацията.

"Защо трябва да наливаме още средства, като може с държавни средства, с държавните ветеринарни лекари да извършим дезинфекция? Отправили сме искания и към ЕК за допълнителни средства. Засега щетите от болестта са малки, само в Кърджалийска област има умрели няколко животни", каза още Димитър Греков.

По думите му, това не означава, че трябва да бъдем спокойни, а напротив - трябва да вземем всички мерки, които са необходими.

Относно, това че според овцевъдите работата им се блокира, Греков заяви, че засега няма опасност от блокиране на износ на месо. "Като тази година износ на агнета не е имало отдавна, изнесени са близо 80% от агнетата" ,заяви Димитър Греков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА