Last news in Fakti

30 Юли, 2014 15:47 1 285 2

Хотелиери в „Слънчев бряг” излизат на протест

  • хотелиери-
  • слънчев бряг-
  • протест

Сдружението ще настоява за гаранции, че исканията на хотелиерите ще се случат и проблемите в курорта ще бъдат разрешени

Хотелиери в „Слънчев бряг” излизат на протест в курорта. Това ще стане на 17 септември от 11. 00 часа. Мястото на протеста ще бъде уточнено допълнително. Решението за протестните действия бе взето днес на извънредно Общо събрание на „Съюза на собствениците-Слънчев бряг”, съобщават от организацията.

На протестът собствениците на хотели ще поставят неотложни и чакани с годините за разрешаване проблеми, касаещи туризма и туристическата индустрия.

Основните и приоритетни искания на хотелиерите ще бъдат обобщени в Платформа, която ще бъде изпратена до служебното правителство, в деня на неговото обявяване.

Като приоритетни искания „Съюзът на собствениците – Слънчев бряг” посочва:

1. Структуриране на самостоятелно Министерство на Туризма.

2. Обособяване на националните курорти като самостоятелни единици. Структура, управление, финансиране и администриране на основните дейности.

3. Мерки за преодоляване на липсата на кадри в туристическия бранш, политика за повишаване на квалификацията на кадрите и качеството на туристическия продукт.

4. Решаване на въпросите, касаещи инфраструктурата в региона - изграждане на четирилентов път от Летище-Бургас до курортен комплекс „Слънчев бряг”.

5. Създаване на звено „Туристическа полиция” към МВР и увеличаване на числения състав на Районно управление „Полиция” – Несебър.

6. Преразглеждане на визовата политика на страната.

С проблемите в туризма ще бъдат запознати всички политически сили по време на тяхната предизборна кампания.

Специална Декларация ще бъде предоставяна на кандидатите за народни представители по време на срещите им с представители на „Съюза на собствениците-Слънчев бряг”. Сдружението ще настоява за гаранции, че исканията на хотелиерите ще се случат и проблемите в курорта ще бъдат разрешени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо Ковачев

    1 0 Отговор
    .,,ХТИ СМЕХОТВОРНИТЕ ИСКАНИЯ ,ЩО НАПРАВО НЕ СИ НАПРАВИТЕ СОБСТВЕНА ДЪРЖАВА,,СЛЪНЧЕВ БРЯГ,,И БЕЗ ДРУГО ВЕЧЕ ИЗПРАХТЕ КРАДЕНИТЕ ЧЕРВЕНИ ПАРИ И ВСИЧКИ СТЕ УСПЕШНИ БИЗНЕСМЕНИ НЯМАЩИ НИЩО ОБЩО С ГРУПИРОВКИТЕ,БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ ЕДИН СЛАБО РАЗВИТ ТУРИЗЪМ НО НЕКОМПЕТЕНТНОТО УПРАВЛЕНИЕ ЗАЛИЧАВА И НЕГО ОТ БИЗНЕСА,ТАКА СЕ СЛУЧИ ЗАЩОТО ПАРИТЕ ЗА ХОТЕЛИ СЕ РАЗДАДОХА НА ПРИНЦИПА НАШ ЧОВЕК,СИРЕЧ НА БЕЗДАРНИ БЕЗХАБЕРНИЦИ С ДОБРА ПАРТИЙНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ
  • 2 Angel Tsvetkov

    0 0 Отговор
    Заставам твърдо зад думимте на Г-н Ковачки.
    ВАЖНО ВАЖНО
    Само да допълня сега вече не живея в БГ. Работил съм 5 сезона на Сл. Бряг и Банско за това време са ме осигурявали само в един хотел на заплатата която получавах.Това е Хотел в Банско Маунтийн Дрийм.Останалите Хотели на морето и Балкана които съм РАботил имат 2/но Счетовотсво, Хотел Континентал ,Котва на Несебърския Общинар дето е соб. на хотел марая в несебар ,Лион Сл. Бряг, Лион Банско,Руи Еврика, Делта - даже в от този хотел не си получих последната заплата от 700 лв. не само аз,за банско сега не им помня именатана хотелите ама прокуратурата ако се по интересува ще им кажа. Така че господа милионери-Hotelieri като искате ''3. Мерки за преодоляване на липсата на кадри в туристическия бранш, политика за повишаване на квалификацията на кадрите и качеството на туристическия продукт.'' почнете първо вие да бъдете КОРЕКТНИ КЪМ НАС РАБОТНИЦИТЕ и осигурете нормални условия на работа и нощуване защото съм спал по мазета или складови на хотели,абе с 2 думи под земята.И какво е това Сл.Бряг АД.- в превот на БГ МАФИЯ.И какви полицай има достатъчно командировани от другите градове за сезона.имам много да Кажа за Курортните Такси как се мами с тях не е истина.Не сте всички хотелиери не коректни ама като се събирате заедно се цапате и вие.Съвет Направете си Организация на коректните хотелиери за да не сте в кюпа.Благодаря