Last news in Fakti

31 Юли, 2014 09:45 9 618 7

„Лукойл“ продава бензиностанциите си в Украйна

  • лукойл

Продажбата на мрежата от бензиностанции и петролни бази на австрийската AMIC ще позволи на руската компания да оптимизира структурата си и присъствието си в Източна Европа

Петролната компания „Лукойл“ продава своите бензиностанции в Украйна. Купувач е австрийската AMIC Energy Management GmbH. Това става ясно от прессъобщение от „Лукойл“.  Преговорите са се провели по инициатива на австрийската страна.

„Продажбата на мрежата от бензиностанции и петролни бази на австрийската AMIC ще позволи на „Лукойл“ да оптимизира структурата си и присъствието си в Източна Европа, което има голяма значение за повишаване на ефективността на нашия бизнес“, заявява вицепрезидентът на „Лукойл“ Вадим Воробьов.

„„Лукойл-Украйна“ влиза в петицата в Украйна по бензиностанции и реализирано гориво и нейната покупка е стратегическа стъпка за укрепване ма инвестиционния портфейл на AMIC в Централна и Източна Европа. Аз искам да изкажа искрена признателност на нашите партньори за готовността им да подкрепят сделката“, отбеляза в специално изявление до медиите за управляващият директор на AMIC Energy Management GmbH д-р Гюнтер Майер.

На 29 юли се появиха информации, че членове на „Десен сектор“ са блокирали бензиностанции на „Лукойл“ в Украйна с искането за безплатно гориво за нуждите на украинската армия. Протестите преминаха в искане за закриването на представителството на „Лукойл“ в Украйна. Силите на реда не се намесиха с мотива, че гражданите имат право да изразяват своето мнение, отбелязва РБК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nakata88bg .

    11 4 Отговор
    честито! сега австрийците да дават безплатно гориво на ултранационалистите!
  • 2 Кобрата

    2 10 Отговор
    Да се махат, голяма работа те и без това са разбойници и само лъжат с горивата, ако искат и от България да се махнат.
    Има и други компании, които предлагат гориво.
    Те направо притискат хората и ги правят абонати.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Vasik Atanasova

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Кобрата":

    АКО СЕ МАХНАТ ОТ БЪЛГАРИЯ НЯМА АЛТЕРНАТИВА
    НИЕ СМЕ ЕНЕРГИЙНО ЗАВИСИМИ

    Коментиран от #7

  • 4 comment

    2 2 Отговор
    Да можеше да се махнат и от България...
  • 5 Папур Шпеков

    5 1 Отговор
    Хохлите ако знаят как сами си го вкарват в недалечна перспектива. Жална им майка на тия, дето разчитат на ЕС
  • 6 nakata88bg .

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кобрата":

    и като се махнат, какво? помисли ли какво ще последва с цените на горива, ако един от основните доставчици се махне от пазара?!
  • 7 Пламен Пепелов

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Vasik Atanasova":

    3, ние винаги ще сме НЕФТОзависими, останалото е съвест и желание да се свърши нещо качествено, а енергийно изобщо не сме зависими, такива ни правят разни