31 Юли, 2014 16:57 671 0

Следващият кабинет трябва да одобри 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй

  • козлодуй-
  • аец

Акционерното споразумение с Уестингхаус влиза в сила след одобряване окончателно от следващото правителство.

Това съобщиха от правителствената информационна служба по повод публикации и коментари в медиите във връзка с проекта за 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй.

Бихме искали да ви информираме, че на заседанието си на 30 юли 2014г. Министерският съвет прие решение, с което одобрява доклада на министъра на икономиката и енергетиката във връзка със сключване на Акционерно споразумение между „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“ ЕАД, „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД и „Уестингхаус Електрик Къмпани“ ЛЛС.

Акционерното споразумение влиза в сила след одобряване окончателно от следващото правителство, в т.ч. на Споразумението за финансов модел и на Договора за проектиране, инженеринг, доставка и строителство, по съответния надлежен ред.

Подготовката на последните два документа все още не е стартирала, уточняват от правителствената информационна служба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА