Last news in Fakti

13 Август, 2014 10:16 1 439 0

Уволниха първата жена-командир

  • великобритания-
  • жена-
  • командир-
  • морски командир

Първата жена командир във Военноморския флот на Великобритания беше уволнена. Причината е служебен роман с подчинен. Неомъжената 42-годишна Сара Уест се влюбила в женен офицер от фрегатата и имала връзка с него, което нарушава морския устав и правилата за поведение на кораба. Когато през миналия юли станало ясно за военноморския романс на кораба Portland, Уест е била временно отстранена от служба, докато тече разследването. Сега тя вече официално е свалена от длъжност „капитан” и ще работи на брега, пише в свои материал изданието Evening Standard.

Сара командва Portland почти две години, когато се прочу с това, че е първата жена на този пост. Никога преди представител на нежния пол не е оглавявала британски военен кораб. Още повече, че до скоро на жените дори им се забраняваше да стъпват на палубата на британски военни кораби.

По информация на Кралските военноморски сили „Уест ще продължи да служи в едно от подразделенията на флота”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА