21 Август, 2014 14:46 1 072 0

Украинският министър на икономиката хвърли оставка

  • министър-
  • икономиката-
  • павел шеремета-
  • оставка-
  • върховната рада-
  • украйна

Парламентът на стрната обаче може да не я приеме, както стана и с оставката на премиера Яценюк

Украинският министър на икономиката хвърли оставка - 1
Павел Шеремета

Министърът на икономическото развитие и търговията на Украйна Павел Шеремета потвърди пред „Ройтерс“, че ще се оттегли от поста си. В медиите и преди бяха тиражирани подобни съобщения, но досега самият той ги опровергаваше.

"Вместо да продължа да воювам с вчерашната система, реших да се съсредоточа върху работата си с утрешните хора, които ще създадат утрешната система“, написа днес той в своята страница във Фейсбук.

От правителството също са потвърдили неговата оставка. Според "Интерфакс-Украйна", тя е била внесена вчера във Върховната рада (парламента) на страната. Основните агенции обаче засега не съобщават причините за оттеглянето му. Според ТСН, Шеремета не бил съгласен с кандидатурата на новоназначен търговски представител на Украйна.

Според законите в страната, парламентът трябва да приеме решение за оставката, а той може да не го направи, както по-рано не прие оставката и на премиера Арсений Яценюк. Все още не се знае кога депутатите ще разгледат заявлението за оставка на икономическия министър.

Шеремета стана министър в кабинета на Яценюк през февруари тази година при смяната на властта в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА