Last news in Fakti

23 Август, 2014 20:43 1 385 4

Стоян Маринов: Интересът на руснаците към българското Черноморие се запазва

  • руснаци

Директорът на Колежа по туризъм във Варна и член на Управителния съвет на Варненската туристическа камара доц. Стоян Маринов коментира пред БНР, че до 20-ти август има ръст на посещенията от Русия с 2%. На летището в Бургас отчитат ръст с 11 процента, а във Варна-спад с 9 процента, но като цяло интересът на руснаците, особено към българското Черноморие се запазва. Доцент Маринов коментира прогнозите на експерти, че се очаква спад на българския туризъм през тази година заради наводненията и усложнената международна ситуация:

Най-големите песимисти твърдят, че спадът ще бъде над 10 %. По-умерените визират проценти от порядъка на минус 4-5, аз все още съм оптимист. Ако септември месец имаме хубаво време и имаме достатъчно търсене, можем и да достигнем числата от миналата година като брой туристи, брой нощувки и приходи от туризъм. Ако имаме спад, мисля, че той ще е някъде между 4-5 процента.

Маринов допълни, че един от най-големите проблеми на българския туризъм е липсата на добре подготвени кадри, които заради ниското заплащане отиват в Кипър, Гърция и Германия.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гларус

    4 0 Отговор
    Откъде ги докарахте толкова гладни въшки не знам, но това лято е най-слабия сезон от 15 години насам , а може би и повече...Толкова бедни почиващи от източния блок , не е имало дори и през времената на Балкантурист ! В България вече идват хора, които ако не дойдат тук, не могат да си позволят да отидат всъщност никъде...Цялата утайка на източна Европа посещава нашето Черноморие и вместо да заблуждавате хората с ръстове и спадове на посещаемоста, се опитайте да изчислите огромния спад в качеството. Евтиният турист не може да плати качествен персонал, това е реално проблемът господа "висшисти " и "професори" по туризъм .
  • 2 Jesika

    5 0 Отговор
    С такова отношение към туристите и никаквото желание за по-добро обслужване другата година и такива туристи няма да има. Два дни бях на нашето Черноморие - мръсни заведения, "Кисел" персонал, мръсно море, всичко е под всякаква критика.... Кой нормален човек ще отиде пак на такова място...
  • 3 Пламен Бакърджиев

    5 0 Отговор
    (един от най-големите проблеми на българския туризъм е липсата на добре подготвени кадри) . Такава статия трябва да се напише. Откакто всичко стана частно всичко се опорочи по морето.
  • 4 един бъггарин в Русия

    2 0 Отговор
    Нещата ,много се преувиличават от година на година на руснаците много да не разчитаме тая година има спад на около 10-15% ,Крим е вече руски итая година е пълно там ,а който е на държавна работа в Русия а тука са много -държавата поема до 50% от почивката ,от 20 запитвания за апартаменти - 3 ма може и да купят !!!!а 17 искат да продават своите квартири във вак. комплекси!!!!! знам от личен опит ,за 13 дни в египет за 2 ма ни струва - 50000 рубли- 1100 евро- Ал ексклузив-плюс самолети и такси в 5 звезден комплекс ,не хвърляте пепел в очите на обикновенния Българин !!!!! Сами си направете сметка каде е по изгодно !!!