27 Август, 2014 20:48 835 1

Вносът от Русия е намалял с 23% за първата половина на годината

  • внос-
  • русия-
  • стоки

Руските бизнесмени потвърдиха, че освен към туризма, продължават да проявяват интерес към българските екологични плодове и зеленчуци

За първите 6 месеца българският износ на стоки за Русия е намалял с 2,1%, а руският внос – с 23 на сто. Това беше съобщено на провелия се в курорта "Албена" българско-руски бизнес форум. Руските бизнесмени твърдят, че нямат информация за българските курорти и руските туристи у нас също намаляват, предаде БНР.

Председателят на Българо-руската търговско-промишлена палата Желю Добрев оповести, че стокообменът между България и Русия за миналата година е 7,340 милиарда щатски долара. Тази година по различни причини и вносът, и износът намаляват.

За първото шестмесечие българският износ за Руската федерация е намалял с 2,1 процента, а руският внос е намалял с 23 процента, като най-голяма част е от нефт. Руските туристи тази година ще бъдат от 5 до 10 процента по-малко, каза Добрев.

Според президента на Централната руска асоциация на търговско-промишлените палати Юрий Агафонов в Русия нямат информация за българските курорти и руските туристи у нас намаляват.

Руските бизнесмени потвърдиха, че освен към туризма, продължават да проявяват интерес към българските екологични плодове и зеленчуци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко

    1 0 Отговор
    Каряй ся ,намалявали..американците ще ги сменят и в туризма и в инвестициите.На тази наша политика и се вика ,на гол тумбак чифте пищови!