Last news in Fakti

31 Август, 2014 15:10 1 161 2

ЧЕЗ преговаря с БЕХ за удължаване на живота на ТЕЦ "Варна"

  • чез-
  • бех-
  • тец "варна"-
  • меморандум-
  • сътрудничество-
  • удължаване на живота

Двете компании подписаха меморандум за сътрудничество в търсенето на възможности за работата на централата след 2014 г.

Ръководствата на CEZ, a.s. и Българския енергиен холдинг (БЕХ) подписаха меморандум за сътрудничество в търсенето на технико-икономическо решение за удължаване на живота на ТЕЦ „Варна“ и сформираха работна група, която ще работи до 31 октомври 2014 г.

„Полагаме всички усилия за намирането на работещ вариант за продължаване на работата на ТЕЦ „Варна“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

С три от своите 210-мегаватови блока ТЕЦ "Варна" осигуряваше 60% от студения резерв в националната енергийна система, като цената й за разполагаемост беше най-ниската в страната. От 2013 г. обаче бяха променени правилата и вече липсва сигурност за предоставяните количества студен резерв, а следователно и възможности за дългосрочно планиране. В резултат на всичко това само за финансовата 2013 година дружеството приключи със загуба в размер на 67,6 млн. лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    1 0 Отговор
    Вместо да преговарят с БЕХ трябва в БАН да си размърдат мозъците и да вкарват новите технологии, а не да стоят като патенти.
  • 2 като гост 1

    0 0 Отговор
    ей опропастиха централата, толкова години работеше както траябва , продадоха я , и за няколко годнини я ограбиха чехите. Продадоха каквото могат от нея и сега я спират. То само активите и наличните въглища и материяси за 1,5 пъти от цената на централата.