Last news in Fakti

5 Септември, 2014 09:36 1 705 0

Над 200 отменени полета (ОБНОВЕНА)

  • стачка-
  • пилоти-
  • lufthansa
Над 200 отменени полета (ОБНОВЕНА) - 1
Стачкуваме!

От 18.00 до 00.00 часа българско време ще продължи стачката на пилотите на националния германски авиопревозвач. От нея ще бъдат засегнати над 200 полета на къси и средни разстояния от и до Франкфурт на Майн, съобщава на официалната си страница Lufthansa. Полетът от Франкфурт до София, който по разписание трябва да кацне в 20.20 часа е анулиран, сочи справка в сайта на летище "София".

Стачката е резултат от провалилите се преговори относно обезщетенията на пилотите, припомня ИТАР-ТАСС. Досега пилотите можеха да се пенсионират на 55 години и да получават обезщетение в размер на 60% до навършване на 65 години, след което минават на пенсия от държавата. Сега обаче от компанията са преценили, че служителите им могат да работят до навършване на 60-тата си годишнина и едностранно прекратяват досегашната практика.

Миналия петък стачка проведоха пилотите на Germanwings, която е дъщерна компания на Lufthansa. Протестите засегнаха 15 000 пътници и бяха отменени 116 полета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА