Last news in Fakti

14 Септември, 2014 18:39 4 931 12

Иво Прокопиев: КТБ е схема, групировка и октопод

  • иво прокопиев-
  • ктб

Колкото по-висока е лихвата, толкова е по-рисково

Бизнесменът и издател на в. Капитал Иво Прокопиев обяви в предаването Дикофф по Нова ТВ, че КТБ е "схема, групировка и октопод".
Банката е финансирала свързани лица и фирми, близки до нейния мажоритарен собственик Цветан Василев, каза той. Тя е раздала над 5 млрд. лв. кредити. КТБ е действала като инвестиционен фонд, което е незаконно.
С парите на вложителите е финансирала медии, НПО-та и политици, обясни Иво Прокопиев. Според него банката е източена, защото над 95% от нейните активи са в 150 човека и фирми. "Царят е гол или по-точно няма цар", коментира бизнесменът.
По думите му банковия депозит е рискова инвестиция. "Колкото по-висока е лихвата, толкова е по-рисково", заяви Прокопиев. Той смята, че няма икономически смисъл КТБ да бъде спасявана и трябва да й бъде отнет лиценза. Освен това трябва да бъдат изплатени от БНБ гарантираните 100 000 евро на вложителите.
Финансисти днес също коментираха, че КТБ е нова съвременна пирамида, подобна на тези от 90-те години. Нейният собственик, т.нар. банкер Цветан Василев пък се явява новия фараон и се нарежда до имена като Соломон Анжел, който все още се чака да построи града на мечтите, Георги Аврамов от пирамидата Лекс и фараона Иво Недялков, коментират те.
Неслучайно се говори, че Цветан Василев седи зад всички криминални атаки към останалите банки. Той има интерес да стресира и срине цялата банкова система. По този начин клати и държавата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 котка

    2 0 Отговор
    Този е мишок!
  • 2 Ивчо

    1 0 Отговор
    Доста тъпо изказване при тъпия Дик офф. Прокопчо и теб те спрягаха за някои измами не се прави
  • 3 Прокоп

    0 0 Отговор
    Добре че си ти Прокопи, "да стане ясно преди всякакви одити и достъп до информация какво става".
  • 4 Сървайвър

    0 0 Отговор
    Писна ми от "мъдрите" изказвания на великите посттоталитарни "бизнесмени" и др. ченгета, начело с Българската Наемна Банда/БНБ/. Протести до дупка!!!
  • 5 Делян Искров

    0 0 Отговор
    Не ми давай акъл, пари ми дай!!!
  • 6 Змей Горянин

    0 0 Отговор
    "Бизнесменът и издател на в. Капитал Иво Прокопиев" също е мошеник от класа. Да каже колко заема има и дали ги връща редовно и тогава да гледа в канчетата на другите.
  • 7 Васил Цветанов

    0 1 Отговор
    Логиката на Прокопиев е непоклатима. Негативните коментари тук, изглежда, са на неразумни вложители в КТБ. Аз, заедно с останалите данъкоплатци в РБ не искаме да плащаме пропаднали рискови инвестиции!
  • 8 йордан марчев

    1 0 Отговор
    Прокопиев, всички твои коментари и на твойта медиина група са еднакви. КТБ да бъде ликвидирана. Задава се въпроса защо толкова много искаш да ликвидираш групата КТБ ???
  • 9 иВО

    1 0 Отговор
    Сигурно е непоклатима ЛОГИКАТА МУ :Д. Без информация и реално официална оценка да се излюпят кредитни милионери за 5,4 млрд. Да се изхаби фонд за гарантиране на влогове събиран 14 години за 2,4 млрд. Държавата да додаде на фонда 1,7 млрд. Две банки да се разпертушинат на безценица. Хиляди хора да загубят работа и хиляди други да изнесат парите се в чужбина защото кой нормален ще има депозит, който държавата не може да гарантира ;) след като фонда го няма. Има много логика отлично много :Д пред това да се оздрави банката на пазарен принцип. Банката фалира ли всички, които са взимали рушвети и лоши кредити печелят. Колкото до риска от лихвите много просто хората така или иначе няма да вземат тези лихви тъй като БНБ ги намали под пазарния им размер. Всички забравиха как ДСК даваше 13% лихва преди 6 години :) . Риск винаги има, но той е за вложители и кредитополучатели а този риск се управлява от управителите на трезора и контролиран от БНБ, КФН, ЕК. Стига с тези ненужни статии защото Д.П. не се е появявал да каже, защо а само той знае, защо и как.
  • 10 Змей Горянин

    0 0 Отговор
    Ще задам едни елементарни въпроси - бизнесменът Иво Прокопиев какво направи за България и обикновените хора? Колко семейства храни и какви данъци плаща? С какво всъщност се занимава този човек? Какви заеми е взел от КТБ?
    Ако някой отговори на последния въпрос, ще разберем и защо толкова държи да няма КТБ.
  • 11 Пострадал от Прокопиев

    0 0 Отговор
    Този Прокопиев е най-големия престъпник. Дължи данъци за милиони, осигуровки и неплатени заплати. Знае само да мъти водата на другите, а не вижда собствената си некадърност. Никакъв бизнесмен не е това, не го слушайте.... даже и вишо не можа да завърши, та трябваше да си плаща дипломата за "икономист". Явно е че нищо не разбира от това, с което се занимава и да не забравя че и него го диреше Интерпол преди няколко години та бега с жената в Сингапур...
  • 12 Васил

    0 0 Отговор
    Фирма близкa до ДПС одитира Икономедиа на Иво Прокопиев
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.982152111817735.1073741833.912792262087054&type=1