Last news in Fakti

16 Септември, 2014 14:34 2 369 1

Антируските санкции родиха нова авиокомпания

  • авиокомпания-
  • санкции-
  • русия

„Бюджетен превозвач” е името на новата нискотарифна авиокомпания. Тя е 100% собственост на руския национален превозвач „Аерофлот”. Създадена е на мястото на прекратилата на 4 август т.г. дейност „Добролета”, заради икономическите санкции наложени над Русия.

Плановете са новият превозвач да започне работа с влизането на зимното разписание на 27 октомври. Първоначално „Бюджетен превозвач” ще оперира с четири самолета, уточниха от ръководството на „Аерофлот”.

„Добролета” беше принудена да прекрати дейност, тъй като след въведените срещу нея санкции, редица от западните контрагенти прекратиха едностранно договорите си с руския авиопревозвач, припомня ИТАР-ТАСС. Тогава руските власти заявиха, че като ответна мярка могат да спрат част от европейските чартъри, да променят транс сибирския маршрут и да затворят въздушното пространство за транзитно преминаване през въздушното украинско пространство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maurice

    0 2 Отговор
    Изолирайте Блядия и ги оставете да умрат от глад. Да видим колко велика сила е! Ако изкара повече от 2-3 години без да се стигне до гражданска война и Путкин да бъде обесен на червения площад, значи не ставам за врачка.