Last news in Fakti

17 Септември, 2014 09:43 1 546 2

Финансист: В никакъв случай не бива да се допуска фалит на КТБ

  • кольо парамов-
  • цветан василев-
  • бнб-
  • ктб-
  • банкова система

"Това е една хитрост на Иван Искров и управителния съвет на БНБ: те прехвърлят горещия картоф от тяхното поле на следващото правителство, което да реши фундаменталния въпрос по какъв начин ще се работи с банката и какво ще се прави с големите заеми. Жалкото е, че Искров, който получава 15 президентски заплати на месец, прибягва до такива похвати”.

Това заяви за „Здравей, България” на Нова тв финансистът Кольо Парамов. Коментарът му идва, след като стана ясно, че БНБ удължава с два месеца надзора на КТБ и ТБ „Виктория”.

По думите на Кольо Парамов, всички онези проектанти на схемата на пуча от костинбродската афера се надяват чрез срутването на КТБ да се повлече един вторичен политически процес.

„Но Цветан Василев би могъл много да им развали сметките, защото той може да сключи споразумение с прокуратурата и да каже твърде много, от което цялата политическа власт в България да се срути”, смята Парамов.

Той поясни, че срутването ще доведе след себе си едно много тежко положение за държавата и до изваждането на „онези 6 милиарда лева от резерва, които просто ги няма”.

„Банковата криза само за КТБ ще структурира една голяма криза в цялата банкова система. Някои хора имат голям интерес това да стане и да се повлече цялата финансова структура и да могат още 3-4 други банки, които нямат резерв във Фонда за гарантиране на влогове, да бъдат фалирани”, заяви финансистът и беше категоричен, че в никакъв случай не трябва да се допуска фалит на КТБ.

„Никой не може да ме обяви в разпалване на истерия. Може обаче да се обвинят някои хора в липса на далновидност”, допълни Кольо Парамов.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Явкас

    0 0 Отговор
    Tоя политически хамелеон с агентурно минало защо се изказва изобщо???
  • 2 Нов

    0 0 Отговор
    Аман, всички които имат преки имтереси в КТБ плачат да не фалира, а целта им е само да могат веднага да си изтеглят парите. Няма начин тази банка да остане да работи. Никой няма да си остави парите в нея и за какво оздравявяне говорят при един "мъртвец".