Last news in Fakti

18 Септември, 2014 16:19 1 289 1

Икономическа зона София-Божурище очаква инвеститори

  • икономическа зона-
  • софия-божурище-
  • инвеститори

Завърши първият етап от изграждането на инфраструктурата й

Икономическа зона София-Божурище очаква инвеститори - 1
Снимка: МИЕ

Завърши първият етап от изграждането на инфраструктурата на Икономическа зона София-Божурище.

В речта си на церемонията служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов изрази надежда, че „упешното реализиране на проекти в Икономическа зона София-Божурище  ще привлече и нови инвеститори. Всека компания може да се възползва от предимствата й (локация, логистични връзки, осигурени комунални услуги), за да реализира бизнес идеите си именно тук“.

За нас е много важно да успеем да стабилизираме и икономиката, и енергетиката, за да върнем доверието на инвеститорите, да направим бизнес средата предвидима и за тях, и за българските предприемачи, подчерта Щонов. Според него усилията на страната трябва да са насочени към секторите с добавена стойност, за да се гарантира стабилен ръст в икономиката.

Индустриалните зони дават отлична възможност за икономическо развитие и намаляване на регионалните различия в страната чрез насърчаване на инвестициите и създаване на нови работни места, каза още министър Щонов. Той  допълни, че  предвид заявения инвеститорски интерес, Икономическа зона София – Божурище е най-големият проект на Национална компания „Индустриални зони“  и най-големият проект в България за нова икономическа зона през последните години. 

Икономическа зона София – Божурище е с площ 2 550 000 кв. м. и се развива на два етапа – фаза 1 (581 000 кв. м.) и фаза 2 (1 914 000 кв. м.).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 другоселец

    0 0 Отговор
    Такааа ... и сега след като в най-големия град на България, с най-голямо население, с най-голямата спортна зала и най-големите молове, вече има изградена най-голямата икономическа зона у нас, идва на дневен ред въпроса - какво ще правим с останалата територия на държавата ? Ще я продаваме на съседите, ще я превръщаме в резерват или ще продължава да запустява, както се случва вече 25 години.