Last news in Fakti

20 Септември, 2014 15:33 4 232 20

Сидеров: Русия и Китай предложиха милиарди инвестиции, властта ги отказа

  • волен сидеров-
  • "атака"-
  • русия-
  • инвестиции-
  • минималната работна заплата-
  • ес

Атака иска минималната работна заплата у нас да е обвързана с минималната в ЕС и да започва от 500-600 евро

Сидеров: Русия и Китай предложиха милиарди инвестиции, властта ги отказа - 1
Ако не беше Русия, още щяхме да тънем в мрака на турското робство, каза Сидеров пред погледа на Йосиф Кобзон в Русе

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се обяви за независима икономика и създаване на български предприятия. В предаването „Седмицата“ по „Дарик“ той беше категоричен, че предприятията трябва да са в български ръце. Сидеров подкрепи лева като национална валута, а не еврото, с аргумента, че въвеждането на еврото ще доведе до повишаване на цените и ще се отрази негативно върху българската икономика.

Той призова за КТБ да се спази законът - да не се покриват пълните влогове, а само гарантираните по закон. Ръководството на БНБ трябва да бъде сменено, защото има прекалено много съмнения, че не се упражнява надзор.

Сидеров се обяви категорично за прогресивното подоходно облагане и заяви, че „Атака“ единствена е гласувала против плоския данък. Той предложи да има необлагаем минимум от около 500 лв. Относно данъка върху лихвите националист номер едно заяви, че трябва да отпадне, както и ДДС върху дарените храни за бедни хора. Сидеров припомни, че формацията му е предложила в парламента отпадането на ДДС и върху лекарствата, учебниците, стоките от първа необходимост, но предложението беше отхвърлено от ГЕРБ, ДПС и БСП.

„Атака“ иска минималната работна заплата да е обвързана с минималната в ЕС, защото заплатата у нас не отговаря на реалните нужди на хората. Тя трябва да започва от 500-600 евро. Осигурителните вноски не бива да бъдат увеличавани, както и възрастта за пенсиониране.

Сидеров се обяви категорично и против поскъпването на тока, защото няма причини за това. Той обяви всяко поскъпване като принос към печалбарството.

Лидерът на националистите отбеляза, че малките и средни предприятия са отдавна смачкани от големите търговски вериги и беше категоричен, че трябва да се постави ограничение продуктите в една верига да бъдат закупувани от не повече от 50-100 км от мястото, където се намира веригата.

Сидеров се обяви още веднъж в подкрепа на проекта АЕЦ „Белене“ и за отваряне на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“, а относно „Уестингхаус“ заяви, че технологията на реактора не е ясна и не е добре да се работи с неясни проекти.

Според Сидеров важни инвестиции с европари не могат да се направят. „Еврофондовете едва достигат 2% от БВП. Така че нищо важно с европари не може да се направи. Може да се направи с инвестиции, които да дойдат от други посоки. Такива предложения имаше - от Русия предложиха 15,5 милиарда, но българското правителство не ги прие. Китай предлагат милиарди инвестиции. Това са истински инвестиции. Еврофондовете са просто подигравка, мизерия“, коментира Волен Сидеров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    0 0 Отговор
    Атака стана русофилска партия.
  • 2 гост

    4 0 Отговор
    Всичко което казва Сидеров е 100 % ИСТИНА колкото и да не харесва на някой АМЕРИКАНСКИ Г.ЗОЛИЗЦИ.
  • 3 Десислава Димитрова

    1 3 Отговор
    от виден русофоб се превърна в отявлен русофил,а после казват, че не проституирал!!!
  • 4 IQ MEN

    4 0 Отговор
    Ще ни помогне баѝ ИВАН а не брат ДЖОН...
  • 5 озся9с-,у

    0 3 Отговор
    Тоя започна да си прави кампанията на руски. Идиот! Русия нали обеща да налее пари миналата пролет? Нали затова беше цялата истерия тогава? Нали на опашката за рубли се наредихте ти, Цв.Василев, Доган, Пеевски, Станишев, Майчето, Цацата..И кво стана с руските инвестиции? Инвестиции на Русия има, ама те са в партиите, които управляваха до преди няколко месеца!
  • 6 TODOR STOYANOV

    1 0 Отговор
    БОГАТИРЧО, ЯСЕ СКРИЙ ВЕ МАЙНА!ЛЪЖЕЦ ...
  • 7 СССР

    0 4 Отговор
    Откога започна да разбира от икономика този ненормалник ?
    Не съм чувал хора да емигрират в Русия или Китай.
    Защо Китайците и руснаците идват в Северна Америка. Приберете си ги в България и дигнете знамето със сърпа и чука. Идиоти.

    Коментиран от #11

  • 8 Мечтатели

    0 0 Отговор
    Едва ли има някой от огромната мизеруваща част хора в България, който да не иска минималната работна заплата да е обвързана с минималната в ЕС, защото заплатата у нас не отговаря на реалните нужди на хората и точно затова реалното месечно заплащане трябва да започва от 500-600 евро нагоре. Но уви, както го е казал мъдрият Николай Хайтов — „Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш.”! А партиите си крадат ли крадат – алчни, безскрупулни и безнаказани… и никой не може да ги спре да крадат, поне в родната ни клета татковина. Всеки един народен глас струва 11,00 лева, влизащи парите директно в коя да е партийна каса – това ако не е пладнешки обир … и това е законно най-малкото. Щото само с обещания нито може хляб да си купиш, нито може да се нахраниш, нали?
  • 9 аз

    0 0 Отговор
    До Мечтатели:
    До някъде съм съгласен с коментара, но плоското извинение с това, че не сме на нивото на Великобритания,Франция или Швейцария само разбираш ли, защото властта ни е корумпирана е доста изтъркано и смятам когато спрем да търсим вината винаги в така наречената власт, а видим ние къде сме ще направим най-голямата си крачка може би от освобождението,винаги търсим някой друг за виновен-тези 11 лева не са никакъв проблем...
    Относно думите на Волен,само да си спомни по предните избори какво говореше за Русия и колко милиарди изтичали там.
  • 10 galaxy

    4 0 Отговор
    Волен с негативния си имидж до сега прави анти реклама на Русия. Дори ми изглежда, като западна марионетка. А иначе, Русия е единствената надежда на света за справедливост. САЩ се нуждаят от васали, които да предават интересите на собствените си народи, за да продължат да паразитстват, като ограбват чрез системата на демокрацията чуждите държави. А, на СССР-№7, ще му кажа, че много хора бяха подлъгани от рекламата, че САЩ е страната на "неограничените" възможности. Много емигранти се завърнаха в родните си страни, има и много, които са в капан, като не могат да съберат пари за да се приберат. Кое му е хубавото в САЩ? Това че само работиш да си плащаш месечните разходи, че нямаш време за нищо друго, затова че няма достъпно здравеопазване, че има огромна престъпност, че почти всички живеят под наем в бараки и на кредит, че ядеш меса с хормони и зеленчуци с ГМО и че цялата нация е болна и дебела.................
  • 11 galaxy

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "СССР":

    А, на СССР-№7, ще му кажа, че много хора бяха подлъгани от рекламата, че САЩ е страната на "неограничените" възможности. Много емигранти се завърнаха в родните си страни, има и много, които са в капан, като не могат да съберат пари за да се приберат. Кое му е хубавото в САЩ? Това че само работиш да си плащаш месечните разходи, че нямаш време за нищо друго, затова че няма достъпно здравеопазване, че има огромна престъпност, че почти всички живеят под наем в бараки и на кредит, че ядеш меса с хормони и зеленчуци с ГМО и че цялата нация е болна и дебела.................
  • 12 мислещ

    3 0 Отговор
    Според мен посланията на Сидеров са насочени към колебаещите се и разочаровани гласоподаватели (русофили) на БСП.Според повечето социологически прогнози в момента малко не му стига да мине 4-те %.Ако успее да ги привлече..не се знае,може пак да гледаме простотиите му в парламента.Мисля че това е стратегията му в момента ,още повече че червените са пасивни в кампанията си.

    Коментиран от #13

  • 13 galaxy

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "мислещ":

    За съжаление няма партия, която да защитава интересите на българския народ. Партия, избори, митинги, протести..........се правят с пари, а парите са в тези, които гонят собствените си интереси и печалби и нямат намерения да оправят държавата ни или за да са на власт и да продължат да крадат служат на чужди интереси.
  • 14 Утописти

    1 0 Отговор
    До аз:
    Стара поговорка - дума, дупка не прави. Та така и с думите не само на един политик.
    Бич за обществото ни си остава обаче к о р у п ц и я т а на всяко едно ниво в държавата ни. Кого да виним за това социално зло? - себе си ли, когато си безсилен!? Известно е, кой ражда корупцията - всесилният и всевластният за деня. Във всеки един град постоянно се пръква някой "депутатин", който прокарва нечии партийни интереси и в тази си зависимост се разпорежда и дерибейства - назначава едного, уволнява другиго и т.н. по партийна принадлежност.
    Вярно е че тези 11,00 лева не са проблем, но да си представим хипотетично следното:
    Отиваш до урната и гласуваш. Лична карта, подпис, печат - оформено. Пускаш бюлетината. Получаваш от тези 11,00 лева сумата например от 5,00 лева.
    Няма ли да е по-справедливо така? Мотивите ли? Ами щом държавата може да дава за един глас 11,00 лева, защо да не може да дава от тези пари 6,00 лева на партията, а 5,00 лева на всеки един съвестен гласоподавател - и то напълно законодателно уредено. Ето ти и частично решение с проблема на корупционната практика - хем няма да има купуване на гласове, хем няма престъпление, хем народът ще бъде малко по-мотивиран да гласува. Пък ако им стиска на партиите тогава да наливат още от своите си пари на своя си електорат - имали бол пари, дали ги.
  • 15 Никито Иванов

    0 4 Отговор
    Болен Сайдеров, ама БАНИЦАТА е ДАЛЕЧ, нали !?
  • 16 Пламен Бакърджиев

    2 0 Отговор
    Относно коментара на Утописти - (имали бол пари, дали ги). Нали тези пари са излезли от нашия джоб. Всички средства за партиите сме ги дали НИЕ избирателите. Иначе съм съгласен с предложението който гласува да му се плаща. По повод на самата статия, всичко което е написано е истина. ЕС не е като едно време СИВ- съюз за икономическа взаимопомощ. Какво са ни дали Франция, Германия да произвеждаме за техните автомобили- нищо. Но ние за тях произвеждаме екологични храни а внасяме ГМО. ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ВЪРХУ ТОВА.
  • 17 Сульо

    0 0 Отговор
    Този още ли го има?
  • 18 Ники Николов

    0 0 Отговор
    да изберем сидера, той пари никога не би отказал, нали взе поне 300 милилона за да държи ореха
  • 19 Точно така трябва !!!

    0 4 Отговор
    ....Сидеров: Русия и Китай предложиха милиарди инвестиции, властта ги отказа. - И много добре направиха ,доволен съм че ги е отказала!!!
  • 20 Емигрант

    1 1 Отговор
    Рекламата за САЩ като страна на неограничените възможности си е точно реклама! Напълно съм съгласен с констатацията за мнозинството, натъпкано в бараки, живеещо на кредит и тъпчещо се с ГМО - това е удобен начин да се държи цяла нация в подчинение и послушание. От друга страна, СССР в никакъв случай не бе и няма да бъде алтернатива - друг вариант как да държиш мнозинството в подчинение и послушание!

    Никой не ти казва, че забогатяващите в САЩ са основно хора, мамещи и използващи другите, а се налага да нарушаваш закона и въвеждаш в заблуждение, защото не става иначе!

    Демокрацията е за тези отгоре, за електората такива екстри не съществуват!