1 Октомври, 2014 16:18 1 211 1

Украйна ще има свое представителство в София за Балканите

  • украйна-
  • бтпп-
  • виктор яновски

От БТПП изразили готовност да съдействат на украински фирми за намиране на партньори в България и региона и за преориентиране на търговско - икономическите връзки към ЕС

Търговско-промишлената палата на Украйна назначи за свой представител на Балканите Юрий Куринков. Неговата щаб квартира ще се намира в София. Това обяви пред Факти.бг вицепрезидентът на Търговско-промишлената палата на Украйна Виктор Яновски.

Той беше на посещение в София, където проведе разговори с президента на БТПП Цветан Симеонов.

Виктор Яновски посочи, че избирането на София за център за експанзията на украинския бизнес за Балканите показва значението, което се отделя на региона. С БТПП обсъдихме перспективите за развитие на сътрудничество, отбеляза Виктор Яновски. Той посочи, че е подписано е ново споразумение за сътрудничество между търговско-промишлените палати на Украйна и България.

От БТПП изразили готовност да съдействат на украински фирми за намиране на партньори в България и региона и за преориентиране на търговско - икономическите връзки към ЕС.

Съществуват възможности за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Украйна, въпреки напрегнатата ситуация в региона в последно време, отбеляза при председателят на БТПП Цветан Симеонов и посочи, че в последните години връзките с Търговско-промишлената палата на Украйна са се интензифицирали, както и че БТПП среща сериозна подкрепа в лицето на Българо–украинската индустриална камара (БУИК) и поддържа доброто сътрудничество с Посолството на Украйна в България.

Зам-председателят на украинската търговско-промишлена палата Виктор Яновски изтъкна, че България е голям търговски партньор на Украйна. Посланикът на Украйна у нас Микола Балтажи отправи апел за възстановяване на бизнес отношенията между двете страни и се обърна към българския бизнес с молба за подпомагане на засеганатите райони в Украйна.

По думите на Лидия Шулева, председател на Българо–украинската индустриална камара, организираното събитие е ясен сигнал за желанието на украинския бизнес за възстановяване на възможностите за сътрудничество и развитие на съществуващия потенциал.

Представителите на българския бизнес имаха възможност да обменят информация с представителите на ТПП Украйна, както и с местни фирми.

Очаквайте във Факти.бг интервю с Виктор Яновски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 georgi

    0 0 Отговор
    Украинците са руснаци обичащи Хитлер.....