Last news in Fakti

19 Октомври, 2014 19:53 1 552 1

Поминъкът на 30 милиона души, които отглеждат тютюн, е застрашен

  • тютюн-
  • поминък-
  • производители

Поминъкът на 30 милиона души, които отглеждат тютюн, е застрашен. Това заяви в Москва председателят на Международната асоциация на производителите на тютюн Франсоа Ван дер Мерве.

Франсоа Ван дер Мерве пристигна специално в Москва, за да участва в конференцията на страните от рамковата конвенция на Световната здравна организация за борба срещу употребата на тютюн, но не бе допуснат до срещата. На нея се обсъждаха нови ограничителени мерки за производството на тютюн в световен мащаб, а това касае поминъка на милиони фермери в десетки страни, включително България, каза за БНР председателят на Международната асоциация на производителите на тютюн:

Въпреки че произвеждам тютюн, аз самият никога не съм пушил. Подкрепям мерките за ограничаване на тютюнопушенето, но това не бива да се прави основно за сметка на производителите, които се занимават с напълно легален бизнес. Затова настояваме да участваме при вземането на решения, посочи ФрансоаВан Дер Мерве.

Според него обсъжданата замяна на тютюна с алтернативни култури трябва да се планира след дълги изследвания с участието на фермерите и в зависимост от специфичните условия във всяка отделна страна. В своята московска декларация Шестата сесия на Конференцията на страните от Рамковата конвенция за контрол на тютюна потвърди ангажимента на държавите, ратифицирали този документ, да постигнат намаляване на употребата на тютюн с най-малко 30 % до 2025 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Spewn1

    0 0 Отговор
    Не е ли по добре да се оставят хората да преценяват кое да употребяват и кое не? Тръгнали разни бюрократи да ми казват какво да ям, пуша, пия и т.н. И на това му викали демокрация.