Last news in Fakti

20 Октомври, 2014 11:25 786 0

Азиатци искат да купят Reebok

  • adidas-
  • reebok

Adidas купи Reebok през 2006 година за около €3 млрд

 

Консорциум от инвеститори от Хонконг и Абу Даби е отправил оферта към Adidas да купи дъщерната й компания Reebok, съобщава в. „Уолстрийт джърнъл“.

Влиятелният делови вестник цитира пожелал анонимност източник, запознат с преговорите.

Jynwel Capital, инвестиционното подразделение на компанията на азиатския милиардер Лоу, и фондове, близки до правителството на Абу Даби, смятат в най-скоро време да изпратят писмо до съвета на директорите на Adidas, в което да предложат да купят Reebok за близо €1,7 млрд ($2,2 млрд).

В момента нямало индикации как ще реагират от Adidas на предложението, и няма никакви гаранции, че то ще бъде прието позитивно.

Adidas купи Reebok през 2006 година за около €3 млрд ($3,8 млрд). Сделката имаше за цел да се създаде компания за спортни обувки и екипи, която да е конкурент на Nike Inc. Тогава двете компании заемаха второ и трето място в САЩ с пазарен дял от 10% и 8%, показва изследване на SportsOneSource.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА