Last news in Fakti

20 Октомври, 2014 14:32 2 299 0

КТБalive: Неуместни са действията и на Василев и на БНБ

  • ктбalive-
  • цветан василев-
  • ктб

Няма да позволим да бъдем използвани за за защита на нечии интереси или прикриването на нечии престъпления

КТБalive е неформална група на хората пострадали от кризата в КТБ и сме единствените , които защитавайки собствения интерес , защитраваме и интересите на банката, заявяват от КТБalive . Случилото се последните дни обаче ни кара да направим следните уточнения :

КТБalive не е давала правото на никой - било то физическо или юридическо лице да говори от наше име . В тази връзка странни и неуместни са както  думите на мажоритарния собственик Цветан Василев , така и действията на БНБ. Очевидно интересите на г-н Василев са различни от тези които той декларира , тъй като действията му противоречат на неговите думи. Този факт установихме при срещата с фонда EPIC и разговора с неговите представители . Освен това в последно време се появиха хора в нашата група , които рязко смениха позициите си и от хора борещи се за защита на своите интереси и принципи се превърнаха в защитници на мажоритарния собственик.

Използваме случая за пореден път да заявим , че не сме и няма да позволим да бъдем използвани за за защита на нечии интереси или прикриването на нечии престъпления . В позициите от една страна на БНБ и от друга на Цветан Василев се съдържат взаймни упреци и безкрайно много неясноти , както и липса на отговори на основни въпроси , а именно : какво е реалното състояние на КТБ , какви са активите на КТБ до и след поставянето й под надзор. Тези отговори ни се дължат , тъй като всеки пряк и непряк актив , както и кредити отпускани от банката са всъщност липсващите наши пари.

Обръщаме се към българската общественост с призива да ни подкрепи в усилията да спасим банката независимо от спекулациите и опитите КТБ  да бъде използвана за обогатяване от един  или друг кръг  или личност.

Поемаме ангажимента в следващите дни в нарочна пресконференция да изнесем данни и факти , които ще помогнат на българската общественост да разбере реалната ситуация около КТБ и да може не само да се информира , но и да упражни натиск върху всеки , който посяга на парите на вложителите, заявяват още от КТБalive.

Изявлението е подписано от Вера Ахундова, Даниел Божилов и Борис Михайлов.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА