Last news in Fakti

20 Октомври, 2014 17:42 1 596 1

БСК: БНБ бойкотира оздравяване на КТБ

  • виолина маринова-
  • бск-
  • ктб-
  • бойкотира-
  • оздравяването

БСК се надява, че Виолина Маринова ще остане партньор на работодателската организация

Българската стопанска камара месеци наред прави целенасочени опити да възстанови доверието в банковата система, като предлага решения за спасяването на банковата група КТБ. Заедно с останалите работодателски и синдикални организации, БСК създаде Експертен консултативен съвет, който да даде решения за възстановяване на доверието в банковата система. Това заявяват от БСК във връзка с изявлението Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на банка ДСК, относно решението й да напусне Управителния съвет на БСК.

Направени бяха множество опити за диалог с БНБ по въпросите за състоянието на КТБ, включително и на експертно ниво. За съжаление, до момента е налице бойкот на опитите за намиране на общо решение, което да е в полза на гражданите, бизнеса и в защита на финансовата стабилност на страната ни.

БСК отчита огромната роля на г-жа Маринова за развитието на банковия сектор у нас и признава с респект професионалната експертиза, личната й компетентност, включително и като успешен мениджър. Приемаме личните и професионални аргументи на г-жа Виолина Маринова да се оттегли от управлението на камарата и изразяваме съжаление, че с нея ни разделя въпрос, по който постигнаха обединение всички национални синдикални и работодателски организации.

Екипът и ръководството на БСК изразяват увереност, че  въпреки различията по управлението на банковата система, г-жа Маринова ще остане партньор на работодателската организация в  интерес на предприемачите и трайните решения за просперитета на обществото ни.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    0 0 Отговор
    Това с КТБ все повече заприличва на фарс, който е режисиран на надпартийно ниво.