Last news in Fakti

22 Октомври, 2014 13:20 5 051 2

Големи ежедневници напускат печатница на Пеевски

  • големи-
  • ежедневници-
  • напускат-
  • печатница-
  • пеевски

По-големите ежедневници напускат печатницата на депутата от ДПС Делян Пеевски, която се намира между Летището и  кв. „Христо Ботев”, научи Факти.бг от няколко независими източника.

Дори вестници, които се водеха официално притежание на Пеевски, се местят. Подобни действия са предприели „Телеграф” и „Монитор”, които вече ще се отпечатват в печатницата на „24 часа” и „Труд” в Полиграфическия комбинат. Сред предислоциращите са и в. „Дума” и в. „Стандарт”, те най-вероятно ще се отпечатват за в бъдеще също в Полиграфията на "Цариградско шосе".

Факти.бг припомня, че в навечерието евроизборите майката на Делян Пеевски -  Ирена Кръстева в официално съобщение на компанията си "Нова Българска Медийна Група Холдинг" ЕАД, обяви, че продава издаваните от нея до момента вестници  на ирландското дружество "Мedia Maker Limited", представлявано от собственика и директора Патрик Халпени с рамков договор. Тогава де факто тя посочи "Телеграф" ЕООД, "Монитор" ЕООД, "Политика днес" ЕООД, "Компакт меридиан" ЕООД и 50% от Издателска къща "Борба" АД.

Печатницата на Пеевски бе построена преди близо две години по съвременни изисквания за близо 20 милиона евро.  Тя разполагаше с модерна техника с голям капацитет, и повечето от ежедневниците преди време се преместиха да отпечатват изданията си в нея. Негласно обаче е известно, че за построяването и оборудването за нея са били ползвани кредити от КТБ. Добре информирани източници твърдят, че в момента те не се обслужват.  Ситуацията с банката е предизвикала преместването до края на тази седмица на по-големите ежедневници. Дали това означава фалит на печатницата на Пеевски ще покаже времето?

Днес се очаква БНБ да обяви резултатите от одита на Корпоративна търговска банка и дъщерната й търговска банка "Виктория". От оценката ще зависи и съдбата на банковата група.
При обявяване на несъстоятелност трябва да се премине към изплащане на гарантираните влогове до 196 000 лева. Другият възможен сценарий е оздравяване на банката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Байтанас

    0 0 Отговор
    Нали Пеевски купи полиграфическия..
  • 2 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Един /пеевски/..........забравили,че си в
    България!