23 Октомври, 2014 18:58 3 475 2

Отстранените директори: Капиталът на КТБ е положителен

  • ктб-
  • директори-
  • отстранени-
  • капитал

Данните на одиторите били манипулативни и целят ликвидирането на банката

Капиталът на Корпоративна търговска банка е положителен, а редовният дълг по кредити е 88%. Това се казва в писмо на отстранените изпълнителни директори на банката, цитирано от БНР.

По думите им, ако има обезценка на активите на стойност от 4,2 млрд. лева, която бе определена като дупката в КТБ, тя трябва да е трупана с месеци и дори години. Ако това е вярно, то много по-голяма вина носи БНБ, защото не си е свършила работата като надзорен орган, смята и мажоритарният собственик Цветан Василев.

Той припомня, че именно БНБ е потвърдила стабилността на Корпоративна търговска банка, малко преди налагането на специалния надзор, с разрешението да придобие банка "Виктория".

Отстранените изпълнителни директори определят данните на одиторите като манипулативни и целящи ликвидирането на КТБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бмв снимка

    0 0 Отговор
    симо бмв-картичката дето караш с кредит от ктб ли е бе? два лева ли ти струва списанието с бмв-то?
  • 2 Шефьор

    0 0 Отговор
    Да той е положителна величина преди да се осчетоводят обезценките по МСС 39. Ама тия отстранени Директори да са вденали да го прочетат.А, трите одиторски фирми едва ли грешат едновременно.