Last news in Fakti

24 Октомври, 2014 15:53 1 778 0

Нов консорциум преговаря за КТБ с БНБ

  • среща-
  • нов консорциум-
  • преговаря-
  • ктб-
  • бнб

На срещата са били и преговарящи от ЕПИК, Фонда на генералния държавен резерв на Султаната на Оман и на Gemcorp

Днес в БНБ бе проведена среща между представители на централната банка и представители на ЕПИК, на Фонда на генералния държавен резерв на Султаната на Оман и на Gemcorp. На срещата представителите на БНБ бяха информирани, че новосформиран консорциум от посочените трима инвеститори води разговори с правителството и с парламентарно представени политически сили за изготвяне на план за рекапитализиране и преструктуриране на „Корпоративна търговска банка“ АД (КТБ), който да включва и средства, осигурени чрез държавна помощ.

От страна на БНБ бе напомнено, че плановете за рекапитализация и преструктуриране на КТБ трябва да бъдат съпроводени с ясни доказателства за наличността и разполагаемостта на средствата, които ще бъдат инвестирани, както и за сроковете и инструментите, чрез които ще се реализират инвестиционните намерения, с оглед срока на специалния надзор 20.11.2014 г.

Припомняме, че до този момент планове за преструктуриране на КТБ не са представени в БНБ.

От БНБ бе поискано съдействие за осигуряване достъп до докладите на одиторските фирми, съдържащи анализа и оценката на активите на КТБ. Доколкото БНБ не е страна по договорите между квесторите на КТБ и одиторските фирми и докладите не могат да се разпространяват без съгласието на одиторите, бе заявено, че ще бъде оказано съдействие за установяване на контакт и достъп до докладите при определени между консорциума и одиторите условия, съобщиха от БНБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА