Last news in Fakti

29 Октомври, 2014 15:59 3 469 1

КЗК погна една от най-големите фирми у нас

  • кзк-
  • големите-
  • фирми-
  • аурубис българия

В момента служители на Комисията осъществяват проверка на място в офисите на Аурубис България

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е започнала проверка срещу една от най-големите компании в страната „Аурубис България“ в Пирдоп, съобщиха от Комисията.

В момента служители на КЗК осъществяват проверка на място в офисите на фирмата. Повече подробности за целта на проверката ще има обаче след края й, най-вероятно утре.

Основната дейност на „Аурубис България“ е преработването на медни концентрати за производство на медни аноди и катоди, както и вторични продукти като сярна киселина, фаялит и шлам. Състои се от четири основни производствени единици: металургия, рафинерия за катодна мед, производство на сярна киселина и обогатителна фабрика.

В момента в компанията работят 800 служители. През последните 10 години за модернизация на производството и екологично ефективни подобрения са инвестирани над 500 млн. евро.

През 2013 г. производството на "Аурубис България" възлиза на 354 000 тона анодна мед, 230 000 тона катодна мед и 1 200 000 тона сярна киселина.

През годините фирмата е отличена с множество корпоративни награди. Сред тях са „Инвеститор на годината” (2007 г.), „Най-добър корпоративен инвеститор” (2008 г.), „Корпоративен дарител на годината” (2011 г.), "Най-зелено индустриално предприятие" (2011 г.) и др.

За изминалата година „Аурубис България“ заема 2-то място в категорията „Топ 10” на най-големите компании в България по комплексни показатели в класацията Капитал 100.

Според информация на международната консултантска компания Deloitte, заради големината на бизнеса си, фирмата заема 65-то място от „Топ 100“ в класацията за тази година с приходи в размер на 2,272 млрд. евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гого

    0 0 Отговор
    Толкова много отличия и награди,значи завода върви добре,поне аз така разбрах. Но нещо което работи добре,то у нас непременно трябва да се разбута.