Last news in Fakti

30 Октомври, 2014 15:37 1 379 0

Проверяват Аурубис за злоупотреби

  • аурубис-
  • злоупотреби-
  • кцм-
  • кзк

Във връзка с евентуално извършена злоупотреба при определяне на цените на сярна киселина

След като вчера Комисията за защита на конкуренцията обяви, че е започнала проверка срещу „Аурубис България", днес от ведомството изпратиха подробности.
 
От тях става ясно, че повод за нея е станал сигнал от производителя на азотни торове "Агрополихим" Девня. 

Поведението на Аурубис се проучва във връзка с евентуално извършена злоупотреба при определяне на цените на сярна киселина. КЗК проучва също така възможността Аурубис и КЦМ да участват в забранено споразумение като си разпределят пазарите, на които продават сярна киселина.

 Целта на проверката на място беше да се потърсят преки и косвени доказателства за евентуално извършено нарушение. Служителите на КЗК са иззели документи на хартия и компютърни данни.

Събраната информация предстои да бъде анализирана включително и чрез специализирана френска лаборатория. В случай, че събраните доказателства потвърдят наличието на нарушение, КЗК ще предяви на ответните дружества твърдения за извършени нарушения. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА