Last news in Fakti

21 Ноември, 2014 09:34 1 530 0

С 6% се увеличиха мултимилионерите

  • мултимилионери-
  • богаташи

С 6% се увеличи броят на мултимилионерите (със състояние над 30 млн. USD) през 2014 г. Те вече са 211 275 души, сочат данните на изследване проведено от Wealth-X и UBS. Общото им богатство възлиза почти на 30 трилиона USD. Въпреки, че делът на мултимионерите е едва 0.004% от населението на Земята, те са концентрирали 14% от богатството на планетата. Ръст в броя на милионерите има в цял свят.

Първото място в класацията е за САЩ, където живеят 60 560 мултимилионера. На втора и трета позиция са Германия и Япония, съответно с 19 510 и 11 070 ултрабогаташи. Със 7.2% се е увеличил делът на милионерите във Федералната република за година. Състоянието им за изминалите 12 месеца е нараснало с 10% и към момента възлиза на 2.5 трилиона USD. Разглеждайки класацията от гл.т. на градове, а не на държави, то златният медал отново е за американците. В Ню Йорк живеят най-много мултимилиардери – 8655 души. С 6815 богаташи на второ място се нарежда Лондон.

Прави впечатление, че Германия е държавата, в която най-много мултимилионери са възникнали в резултат на получаване на наследство – 31%. В САЩ и Великобритания богаташите натрупват състоянието си от работа, докато в Германия от тази дейност успяват да забогатеят солидно едва 41%. Германските богаташи предпочитат да живеят в Мюнхен, Хамбург, Дюселдорф и Щутгарт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА