22 Ноември, 2014 12:06 1 495 2

Георги Първанов: Ще разбием модела „Дянков“

  • дянков-
  • георги първанов-
  • ктб-
  • правителство-
  • абв

Нямам и 8 стотинки в КТБ, голяма манипулация е, че имам 80 милиона

Правителството е стабилно благодарение на АБВ. Тази заяви лидерът на политическата формация и президент Георги Първанов. Той посочи, че „ефектът от разбиването на модела „Дянков“ ще бъде усетен с новия състав на кабинета, в частност – на управлението на министър Ивайло Калфин.

Първанов заяви, че намира разлика в поведението на предишното и сегашното правителство на Бойко Борисов. „Надявам се със заявките, които той прави сега – като диалог, взаимодействие, коалиционна култура, управленски решения да оправдае нашето доверие“, посочи лидерът на АБВ пред bTV.

„Ние сме за това всеки кабинет в България да изкара мандата си. Ако се случват добри неща за страната, този кабинет може да изкара мандата, защо не? Но ако вземе грешни решения – например темата за повишение на пенсионната възраст, ние бихме се разколебали в своята подкрепа. Ние не поставяме ултиматуми, не се запъваме за кадрови решения, ние предлагаме политически позиции“, заяви Първанов.

Той коментира и актуалната тема по делото срещу Филип Златанов и прословутото му тефтерче.

„Със сигурност тук е дългата ръка на някого, който е заинтересован да го няма тефтерчето на Златанов. Но не искам да влизам в спекулации кой е „Б.Б.“ и „Ц.Ц.“. Ясно е, че ГЕРБ са най-заинтересовани истината да не излезе наяве. Нека прокуратурата си свърши работата и да проследи „следите“ на тефтера“, каза Георги Първанов.

На въпрос дали има пари в КТБ, той отговори: „Направих запитване до квесторите, те ми върнаха документ, в който изрично е подчертано – аз никога не съм бил клиент на банката. И това е голяма манипулация – да твърдиш, че един човек има 80 милиона, при положение, че нямам 8 стотинки... Аз не съм богат човек, богат съм на идеи, приятели. И не страдам от това, че не съм богат“, заяви Първанов и допълни, че атаката срещу него е била „приятелски огън“.

„На твърдя, просто подозирам. Не е това от времето на Мишо Миков, от по-преди е“, заяви Георги Първанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Ей и от теб нищо нестава !!!
  • 2 Монго

    1 0 Отговор
    То вие политиците разбихте модела-"Държава", модела-"Националност" и т.н. Изобщо се чудя с тези ваши качества да разбивате, к*во правите на пейките в парламента ами не ви пратим да разбивате скалите в някой рудник...