25 Ноември, 2014 20:14 1 010 0

Скъсана тръба бавила газовата връзка с Румъния

  • газ-
  • връзка-
  • булгартрансгаз

Топмениджърът на държавния газопреносен оператор изреди причините 5 години, от 2009 г. насам, да няма нито една докрай реализирана газова връзка

По време на сондирането под р. Дунав се е скъсала тръба, която трябва да бъде отстранена, за да се финализира газовия интерконектор с Румъния. Това стана ясно след заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) от думите на изпълнителния директор на "Булгартрансгаз" (БТГ) Кирил Темелков, цитиран от БНР.

Топмениджърът на държавния газопреносен оператор изреди причините 5 години, от 2009 г. насам, да няма нито една докрай реализирана газова връзка със съседните 4 държави. Темелков се оплака, че скъсаната тръба не позволявала „изтеглянето на друга тръба, която е заварена на територията на Румъния и е готова“. Той докладва, че сондажната апаратура работила в момента и се опитвала да реши този технически въпрос.

До средата на следващата година се предвижда да бъде реализирано и сондирането на резервния газопровод.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА