Last news in Fakti

25 Ноември, 2014 20:48 2 232 3

Екимджиев: Бойко Борисов да се извини на вложителите в КТБ

  • ктб-
  • цесии-
  • екимджиев-
  • бойко борисов

В България правната норма не държи сметка на различни защитими конкуриращи се интереси, а се използва като бухалка или сатър

Изумен съм, че премиерът нарича опита на гражданите да спасят своите спестявания далавера при положение, че далавера е имало в предишните правителства, БНБ бездействаше 5 месеца и не започна изплащане на вложителите в КТБ. Мисля, че Бойко Борисов дължи извинение на вложителите в КТБ.
Това каза в студиото на “Още от деня” адвокат Михаил Екимджиев. Според него ще настъпи допълнителен юридически и финансов хаос, ако влезе в текстовете на закона за бюджет 2015 г. предложението, според което ще бъде дадена власт на синдика да решава дали да прави тези прихващания от цесиите, които вече са факт.
В България правната норма не държи сметка на различни защитими конкуриращи се интереси, а се използва като бухалка или сатър. Страхувам се, че ще се създаде текст на бюджета, който ще е дебалансиран, което е против правовата държава. Ще има бонуси, но ще загубим усета за правова държава, каза още Екимджиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Big Boss

    1 0 Отговор
    Усета за правова държава не сме го имали, че да го загубим.

    Правилата по които се регулират отношенията в държавата са различни от писаните закони, но са железни и действат безотказно!
  • 2 тошибиян

    1 0 Отговор
    тиквата ше ни зали4и по бързо от земята от вси4ки планове на сащ да ни изтребят

    Коментиран от #3

  • 3 Пепи

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "тошибиян":

    Шо не си слушал майка си като малък бе ... видели докъде те докараха твоите изгъзици... само глупости мислиш и плямпиш