Last news in Fakti

26 Ноември, 2014 17:25 2 221 0

Христозов и Златев освободени от Мини Марица - изток ЕАД

  • христозов-
  • златев-
  • мини марица - изток еад

С Решение на Съвета на директорите на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД, Георги Христозов и Георги Златев са освободени от Съвета на директорите на „Мини Марица-изток” ЕАД. На тяхно място, в ръководството на държавното въгледобивно предприятие, влизат Диян Червенкондев и Николай Диков, Андон Андонов запазва позицията си в борда на директоритре на „Мини Марица-изток“ ЕАД. След провеждане на заседание на Съвета на директорите ще бъде избран изпълнителен директор на дружеството.

От поста изпълнителен директор на „Национална Електрическа Компания” ЕАД е освободена и Екатерина Истаткова. На нейно място е избран Петър Илиев, който и преди е бил част от ръководството на енергийното дружество.

Извършени са промени и в състава на управителния съвет на „Електроенергиен Системен Оператор” ЕАД. В новия екип влизат Иван Йотов, Димитър Вълчанов и Милко Милков.

В държавната  ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД за член на Съвета на директорите е избран Диян Димитров, който заменя Михаил Митков.

Промените ще влязат в сила от деня на вписване в Търговския регистър към Агенцията по вписвания. Промените в ръководствата на държавните дружества от енергийния сектор целят подобряване на тяхното управление и стабилизиране на финансовото им състояние.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА