Last news in Fakti

26 Ноември, 2014 18:14 2 129 2

Аудиторията на Facebook не се увеличава

  • социални мрежи-
  • потребители

Организацията Global Web Index публикува изследване, в което се анализира темпът на нарастване на аудиторията на големите социални мрежи. Основният извод от данните е, че Facebook вече не е в състояние да увеличава аудиторията си. По всичко личи, че най-голямата социална мрежа я очаква продължителна стагнация.

Facebook, както и досега, си остава световен лидер по количество на активните потребители – 1.35 млрд. души, но вече е достигната точката на насищане, тъй като по темп на нарастване силно изостава в сравнение с по-млади мрежи. Така например, аудиторията на Tumblr се е увеличила със 120% за една година, а за същото време ръстът при Facebook е едва 2%. Pinterest е привлякъл 57% повече потребители за изминалите 12 месеца, докато мрежата на Зъкърбърг само 6%. Instagram, LinkedIn, Twitter, YouTube и дори Google+ набират по-бързо популярност в сравнение с Facebook.

В сферата на мобилните приложения ситуацията е по-сложна. Facebook си остава най-популярното приложение, но по темп на нарастване на потребителите изостава. Snapchat е увеличил с 56% за година своите потребители. Идентични резултати е постигнал и Instagram. С бърз ръст може да се похвали Facebook Messenger.

Все още обаче специалисти не се решават на драстичната крачка да изпратят Facebook в историята. Към днешна дата Интернет ползват 3 млрд. души в цял свят. От тях във Facebook влизат 1.35 млрд. души. Плюс това мрежата на Зъкърбърг силно превъзхожда по посещаемост и активност своите два основни конкурента – Twitter и Google+

Основната причина потребителите на Facebook да не нарастват е забраната за използването му в Китай, смятат специалисти. В страната живеят над 1 млрд. души, които нямат достъп до системата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Куче

    1 0 Отговор
    "С бърз ръст може да се похвали Facebook Messenger", еми как да не се похвали, ако искаш да използваш Facebook на телефона си инсталираш тъпото нещо, ако не го инсталираш, не ползваш... диктатурата си е начин на "хвалба"...

    Коментиран от #2

  • 2 Кали

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Куче":

    много е прав куче и аз съм на това мнение