Last news in Fakti

5 Декември, 2014 21:59 2 608 0

"Газпром" повиши с 50% доставките по "Северен поток"

  • газпром-
  • северен поток-
  • газ-
  • доставки

Доставките на руски газ за Европа по газопровода "Северен поток", от началото на 2014 г. са надвишили 30 милиарда кубически метра, което е с 50% повече в сравнение със същия период на 2013 г., съобщиха от руската компания "Газпром" след срещата на нейния ръководител Алексей Милер с председателя на управителния съвет на германската енергийна компания "E.ON SE" Йоханес Тайсен в Берлин.

На срещата са били обсъдени въпросите на сътрудничеството в газовата промишленост. Станало е дума е за доставките на газ, както и взаимодействието в областта на добива и транспортирането му.

"Северен поток" е магистрален газопровод между Русия и Германия, който минава по дъното на Балтийско море.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА