Last news in Fakti

16 Декември, 2014 14:43 2 075 3

Доверието към Германия достигна връх

  • германия-
  • икономика-
  • ръст
Индексът, който измерва очакванията на инвеститорите и анализаторите, относно развитието на германската икономика, е на най-високите си нива от април 2014 г., достигайки до 34.9 пункта. През ноември той беше 11.5 пункта. Икономисти очакваха повишение през настоящия месец най-много до 20 пункта.

По-високото доверие се дължи на факта, че през третото тримесечие Германия успешно компенсира спада на БВП на глава от населението в периода април-юни. В понеделник Bundesbank, отбеляза, че вижда сигнали за ускоряване на темпа на икономически ръст във ФРГ, след "умерения" старт в началото на четвъртото тримесечие. "Като цяло германската икономика е доста силна. Ако отрицателните външни фактори, свързани с отношенията с Москва, започнат да отслабват, неопределеността ще се понижи и икономическата активност ще започне да се повишава", казва Кристиян Шулц, старши икономист по европейските пазари на Berenberg Bank в Лондон.

Германската икономика през 2014 г. ще нарасне с 1.3% сочат последните прогнози на Европейската Комисия. Прогнозата за следващата година е растежът да бъде в рамките на 1.1%. Bundesbank очаква ръст през настоящата година от 1.9%, а за следващата - 2%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 1 Отговор
    Машина и Германия са синоними.
    Нацията, която произвежда най-добрите машини на планетата.
  • 2 suzi

    0 1 Отговор
    Най великите Made in Germany
  • 3 Vasik Atanasova

    2 1 Отговор
    ЕХ ЧЕ ХУБАВО АУДИ
    ЛЪСКА ГО С ПАРЦАЛЧЕТО