Last news in Fakti

18 Декември, 2014 18:22 21 103 36

Спрете унижението на България

  • южен поток-
  • движение за енергийна независимост-
  • спрете-
  • унижението-
  • българия

Движение за енергийна независимост заявиха  "Спрете унижаването на България", в обръщение към министър - председателя Бойко Борисов с копия до президента Росен Плевнелиев и ледерите на партиите от 43-то Народно събрание.

Ето и пълният текст на обръщението:

"Обръщаме се към Вас с апел да се прекратят инициативите от страна на Българското правителство за изясняване на публично заявената на 01/12/2014 позиция от Руска страна  за прекратяването на проекта „Южен поток“. Повече от две години, ние от Движение за енергийна независимост предупреждаваме, че „Южен поток“ е руски геостратегически проект с антиевропейска и антибългарска насоченост, без икономическа обосновка и с огромен корупционен потенциал. Вече над две седмици, въпреки многократните официални запитвания от българската страна, руските институции демонстративно и пренебрежително отказват да дадат отговор.   Българското правителство е поставено в ролята на провинил се ученик, който е наказан и трябва да се обяснява. Провежданите совалки на запад и на изток за спасяване на този проект, сриват международно авторитета на България като суверенна държава, както пред западните ни партньори, така и пред Русия.    Призоваваме Ви да преосмислите тези инициативи и да откажете заявеното посещение на официалната правителствена делегация в Москва, за преговори с министъра на енергетиката на Русия Александър Новак, относно възможността за продължаване на проекта за строителство на газопровода „Южен поток”.
Поредното унижаване на България беше вчерашното опровержение на официалните руски власти, че такова посещение е съгласувано с тях !
Само така може да отговорите на предизвикателствата на деня, да защитите националния интерес и да запазите личното си и българското националното  достойнство!"

В Движение за енергийна независимост членуват Алекс Алексиев, Красен Станчев, Христо Казанджиев, Димитър Иванов, Иван Сотиров, Васил Филипов, Иван Иванов и др.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Toko

    5 0 Отговор
    Само като видях,че там е Алекс Алексиев-проамериканско мекере и върл защитник на шистовия газ ми стана ясно кой стои зад таа пасмина!!!
  • 2 цйа3

    5 0 Отговор
    Членовете на това "движение" са се американски шпиони и българофоби.
  • 3 тошибиян

    4 0 Отговор
    за обесване са
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ювиги

    0 2 Отговор
    Браво само така срещу нашият вековен враг.
  • 7 kutrako

    4 0 Отговор
    Движението за еди какво си :) Сладури имам питане или запитване.Както кажете така ще бъде най добре :) От къде имате толкова познания,че Руснаците били еди какви си или еди що си ?Ако не са били те сигурно щяхме да говориме официален Турски с примес на Американски-Английски :)Или както казах -Както кажете така ще бъде най добре :) Руснаците имали интерес ,а ние нямаме ли ? Извинявам се не съм много добър в правописа :)
  • 8 zevs

    3 0 Отговор
    Извънземните да дойдат да си приберат незвисимите (напълно завосими) "професионални"енергетици.Да хванеш един да удариш другите.Колко ли още ще се наредят на отвъдокеанската хранилка?
  • 9 kutrako

    3 0 Отговор
    Още повече,че потока минава през Турция и ставаме зависими от кого ? Немците са толкова прост народ и се бутат към южен поток като гламави :) Моля ви пратете и на тях обръщение или уведомление да ги информирате да не правят грешка :) Един договор винаги може да се промени,стига да има хора или управници които да се нагърбят с тази задача :)Бъдете здрави.
  • 10 БЪЛГАРИН

    1 2 Отговор
    Подкрепям статията.Точно така трябва да се постъпва-безкомпромисно срещу Русия.Има и други места откъдето да се доставя газ.Това е по-важна задача.А путинофилите нека да си лаят.

    Коментиран от #11

  • 11 GOGO

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "БЪЛГАРИН":

    Ако може, по точно - кои са и къде са тези други места?
  • 12 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    подкрепям движението.няма нужда бг да се обяснява на русия или на когото и да е друг щом проекта не е адекватен с интересите ни.южен поток с ясни правила ,по европеиското законодателство е единствения възможен вариант.проектa е стратегически за русия и ако тя наистина е заинтерасована от него нека спази бг условията,а не обратното.
  • 13 kutrako

    0 0 Отговор
    Българин точно това писах преди малко има алтернатива за доставки от другаде и това ще е от Турция :)И на друга цена :)И специално за г-ца или г-жа Димитрова :) - По долу писах,че всеки договор може да се преразгледа или договори. Не съм казал да се кланяме на този или онзи. Виждам,че си запозната с договора и ще бъде хубаво да ни кажеш или осветлиш дето се казва какви са нашите условия :) Благодаря предварително за отговора.

    Коментиран от #17

  • 14 Да ама не

    0 0 Отговор
    "Движение за енергийна независимост " Аууу.... Какво бомбастично заглавие са си спретнали!!! Сигурно крият в ръкава някакво перпетуум мобиле с което малка България ще стане единствената енергийно независима държава в света.
  • 15 Alisa

    2 0 Отговор
    Енергийна зависимост от Турция! Спрете унижението на България!
  • 16 bobo

    0 2 Отговор
    Лошото е ,че Бойко взе да върти г.за към руснаците под натска на де сетата от абв
  • 17 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "kutrako":

    договор .........НЯМА.проекта е на идеино ниво с разни корупционни полукриминални предварителни договорчета .идеята е да построим нашия учстък с руско финансиране и да печелим от преноса,но нито има количествени сметки колко пари ще дадем нито има сметки колко после ще вземем,а най-малкото има гаранции от някого за тези сметки.демек работата е на ниво аха да стане ама ...
    като гледам как руснаците се сго.нясаха финансово ,предполагам че сега не им е и до този разход ,та удобно предпочетоха да се разсърдят след като формално не спазиха европеиското законодателство,по отношение на търговете и собствеността на тръбата.лошото е че в бг има кръгове които тва не ги интерасува,а те искат проекта да стартира на всяка цена ,щото там ще е гьолсофра за тях и те натискат медиино,а в бг соцносталгиците вият без да разбират,нали е за русия!!!на фона и на политическата криза ,русия изостри още повече полемиката и е неадекватно да се очаква че ще се разбрем,та тва ходене на бг министрите в москва си е самоунижение и е напълно излишно,рашаните от сега ги подкараха с дебелия ,били заети нашите да чакали да ги вкарат в претоварения си график!

    Коментиран от #18

  • 18 kutrako

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Десислава Димитрова":

    Благодаря за изчерпателния отговор :) УБЕДИ ме,че не съм прав и съм заблуден .
  • 19 богатбеден

    3 0 Отговор
    България беше унижена в момента когато американците заповядаха на П.Орешарски да прекрати дейността по пректа "Южен поток".Това е един проект който щеше да подобри българската инфра структура ,да осигури работни места и да доведе до икономически растеж .Все неща от които не би се отказала нито една държава в света.Ясно е че проета ще носи парични печалби на много хора в България и Русия ,което не е най-важното в случая.Най-важното е че тази тръба ще заобиколи Украйна и ще даде възможност на руснаците да спират доставките на газ по сегашното трасе.Така руснаците ще могат да упражняват един политически и икономически натиск върху Украйна...Нас това не ни интересува .. За нас българите "Южен поток"щеше да е источник на някакви пари.Пари които нямаме .Пари които сме принудени да вземаме от западни банки и които ще връщаме с лихви...Всяко дете което се ражда днес вече има заем към своите връстници от западна Европа .И днес на това дете ние вместо да му оставим една тръба от която след 10-20 години то ще може да изкарва някой лев ,ние ще му оставим още някой -друг милиард заем...

    Коментиран от #20, #29

  • 20 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "богатбеден":

    Понеже в ника ти присъства думата "богат",ще ти цитирам едно стихче:"Вълшебнико от еловия лес,от векове живееш и до днес...БОГАТ си ти в леса си беэпределен и щедър към родените в неделя!".Сигурен съм че не энаеш от коя прикаэка е тая магическа парола эа появяване на въпросния вълшебник,нито пък как се каэва главния герой.И това е эащото ти и подобните ти вместо да четете прикаэки,сте тръгнали да РУСОФИЛНИЧИТЕ на пораэия беэ да имате и половин икономически ген в кръвта си/эа моэъка пък да не говорим/:)
  • 21 Ну погоди

    1 0 Отговор
    Ти понеже си чел приказки затова живееш в измислен свят!!! И си съчиняваш думи като "РУСОФИЛНИЧИТЕ" Хайде бягай в америка...
  • 22 wulkan

    0 0 Отговор
    Да ви кажа това са игри между американци и руснаци. В случая България няма правилен ход. И в двата случая сме сгрешили. Другото са емоции. И ако през България проекта нямаше да бъде строен по ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРАВИЛА каквото и да значи това, през Гърция, Македония и Сърбия и нататък по европейските правила ли ще стане?
  • 23 българин

    0 0 Отговор
    Енергийна мафия в действие. България пак го задуха. Народ ,който на уважава освободителите си не заслужава свободата си. Робство му е майката.
  • 24 Владо

    0 2 Отговор
    За какви освободители говорим?
    От кое точно ни освободиха, с идеята да го направят за да сме свободни ние. Не си ли наясно българин, че ако беше за това може би щяха да се емнат няколко века по-рано да освобождават "братският славянски народ" а не когато им узреят техните геополитически амбиции. Няма за какво да уважавам тези. От Русия нищо хубаво не можем да очакваме, а дори и да ни оставят ние да се развиваме самостоятелно и да взимаме нашите си решения. Тогава сме свободни и суверенни.
    Всички сме учили много неща по история, но както знаеш тя се пише от актуалните на деня и не е обективна... Не и при нас.
    Гледай какво се случва около теб и не робувай на клишета.

    Коментиран от #27

  • 25 дффффф

    1 0 Отговор
    Неблагодарно същество си ти и заслужаваш жестоката си съдба на бъдещ роб.
  • 26 ъ87ь

    0 0 Отговор
    единствения смислен коментар !
  • 27 GDH

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Владо":

    Като човек, Владо, може и да си свободна личност, но като гражданин на страната България само си сменял поробителите си през целия си живот, волно или неволно. Крайно време е да се замислим как "нашата " държава изпълнява социалния си договор с нас.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "богатбеден":

    ти откъде знаеш кви пари ще вземаме?ако изграждането на проекта ни струва да речем 3 евро млрд ,а получаваме 300 евро на година ,сметни за колко години ще върнем парите дето сме дали с една лива да речем от 6%.и кво са 300 млн в края на краищата от бюджета на бг?хубаво е да ги има ,но с тях и без тях стандарта ни няма да го усети!
  • 30 ЖОРКАТА

    2 0 Отговор
    Слушайте сега ако ще и през България да минават 10 южни потока бай цървул няма да усети никаква печалба ако ще и след сто години това ще бъдат едва ли повече от 100 човека дето е намажат тъй че не тъжете за тръбата

    Коментиран от #36

  • 31 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор
    Това ,че 7 години няма определена цена за това какво ще получи България от транзитни такси,може да значи само едно, естествено гиганска корупция.При фиксирани цени при които се знае какво ще получи държавата много по трудно се краде,а така какво ще влиза и какво ще се разпределя,куче влачи памуклия,могат да се отклоняват десетки милиони и кои ще разбере,само тези които са в момента на власт ще бъркат дълбоко в кацата с меда.Все пак по-добре щеше да бъде да е на наша територия.
  • 32 цветомир димитров

    0 1 Отговор
    е вие много членове имате бе,член до члена,южен поток е нужен на българия точно за да е енергиино независима бе подлоги американски
  • 33 631016

    0 0 Отговор
    България катастрофира енергийно точно заради посочените по-горе американски подлоги!
  • 34 aaa

    0 0 Отговор
    Колко пари ви платиха за тази манипулативна статия? Престанете няма глупави, а има бедни роби на Европа ...
  • 35 аз

    0 0 Отговор
    Да,време е милиционерът Борисов да спре да се моли на Русия.Както другите страни,през които щеше да мине ЮП не се молят.Путин е във финансова катастрофа и няма пари за ЮП.Ако иска газопровод да спазва европейските правила.Иначе да си продава газа на марсианците.
  • 36 Владислав Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "ЖОРКАТА":

    Много си прав Жорка, през Украйна какви ли не газопроводи минават и кво !? Много ли прокопса простия народец там ??