Last news in Fakti

20 Декември, 2014 16:23 4 999 11

Италия може да излезе от еврозоната

  • еврозона-
  • италия-
  • референдум

Има вероятност в Италия да бъде проведен референдум за излизане на държавата от еврозоната. За два дни опозиционната партия „Движение на петте звезди” е събрала близо 50 000 подписа под петиция.

Референдумът може да се окаже крачка към независимостта на Италия, смятат определени партии. Също така, опозиционерите разчитат и на други държави да се откажат от членството си в еврозоната, пише вестник Il Fatto Quotidiano.

Привържениците на излизането на Италия от еврозоната, смятат че еврото убива местната икономика и заробва италианските предприемачи с дългове. Южната страна не е единствената, която е затънала в дългове. По-рано Европейската Комисия поиска от Гърция, Ирландия и Словения бързо да върнат взетите кредити. Причината – средствата не са изразходвани по предназначение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    2 0 Отговор
    БРАВО !!! Това е истината!!!Нека всички надигнем глави и проумеем робството на което сме подложени!!!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 stenly

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Румен Янев":

  • 3 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Румен Янев":

    Уж си роб,пък държанието ти е на иэпечен революционер:)
  • 4 todor

    0 0 Отговор
    И аз съм за България да излезе.

    Коментиран от #7

  • 5 rolex

    0 0 Отговор
    Добре че никой не ви пита.
  • 6 tikvi

    0 0 Отговор
    абе люде по-долу, вие между Еврозона и Европейски съюз разлика правите ли? България не е в Еврозоната, а италианците реват срещу еврото. Мързеливи южняци, искащи да си печатат хартийки и да просперират..
  • 7 S Doichinov

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "todor":

    Как да излезне България като още не е влязла
  • 8 българин

    0 0 Отговор
    Добре е бг да си е в европейския съюз въпроса е дане приемаме еврото да бъдем като англия чехия швеция със собствена валута иначе след приемане на еврото тогава ще дойде кризата за българия и ще се вдигне инфлацията и бедния бтлгарин ще стане още по беден

    Коментиран от #9

  • 9 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "българин":

    напротив след въвеждане на еврото ще паднат лихвените проценти и икономиката ще живне.невъзможността да печатаме пари ще дисциплинира допълнително управляващите ,а и резервите за потдръжката на валутния борд ще станат излишни!
  • 10 Руснака

    0 0 Отговор
    Много мислещи се за разбирачи!!!

    Коментиран от #11

  • 11 кмета

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Руснака":

    преди им викали роби се работници нито евро ми трябва нито пък евроизмамата като са ви меки главите на европа и циганизацията трябва да се наредят от едната страна на пътя американци от другата страна европеци и цигани по средата с големи колове бои по българите прости и да минава голи и боси бои ,бои докато такива като десито мъж представяш се за жена ми обяснява ,че еврото било добре за кого кипър италия испания за гърция малта за кого е добре за никои дори и за немците прости мама им с 20 мрки аз в берлин пълнех количката и карах така 10 дена а сега мои познати с 50е седмица не могат да изкарат