Last news in Fakti

21 Декември, 2014 21:52 1 092 3

Украйна може да получи 2 млрд. евро финансова помощ

  • украйна-
  • европейския съвет-
  • евросъюза-
  • финансова помощ-
  • хуманитарна помощ-
  • доналд туск
Украйна може да получи 2 млрд. евро финансова помощ - 1
Председательят на Европейския съвет Доналд Туск

Обемът на финансовата помощ, която САЩ, Канада и Международният валутен фонд могат да отделят за Украйна, може да достигне 2 млрд. евро. При това средствата ще бъдат предоставени незабавно, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск в интервю за Полското държавно радио.

По думите му, финансовата подкрепа за Украйна е приоритет на Евросъюза, но трялва да се побърза. „Имаме работа със ситуация, която изисква бързи реакции – следващата година може да бъде прекалено късно. Става дума преди всичко за финансова помощ. Ние вече сме готови“, цитира изявлението на Туск агенция ТАСС.

"Това не са всички средства, от които страната се нуждае, тъй като потребностите са много големи. Но семата е сериозна“, коментира шефът на Европейския съвет и бивш премиер на Полша.

Туск обърна внимание и на необходимостта от хуманитарна помощ за Украйна. „В Полша по-добре от другите знаем колко е важна помощта в критични ситуации“, напомни той и добави, че полското правителство вече е излязло с инициатива за изпращане на хуманитарни конвои.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор
    Трябва да се предплаща скъп газ.
  • 2 mediator37

    2 0 Отговор
    МВФ отпуска не "помощи", а заеми. ЗАемите на МВФ са с най-ниската лихва от всички възможни, но затова пък Фонда поставя политически и икономически условия- на първо място приватизация.
    В най-скоро време Украйна ще я последва това, което и нас- преминаване в частни чуждестранни фирми на най-печелившите държавни дейности като телекомуникацията, електроразпределението, водоснабдяването, добива на ел. енергия.
    Схемата я знаем. Почна се.
  • 3 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор
    и кво лошо има в приватизацията?тва че ние тук е криминализирахме не прави процеса порочен като цяло.приватизация има и в чехия или в литва,но там не се появиха олигарсите които тук и в русия са на всяко кръстовище следвани от банди охранители!