23 Януари, 2015 18:49 10 194 10

Броени дни до началото на Третата национална среща на земеделските производители в България

  • земеделие-
  • производители-
  • среща

Броени дни остават до началото на Третата национална среща на земеделските производители в България, която АЗПБ по традиция организира всяка година. Третата национална среща на земеделските производители в България ще се проведе на 4 – 6 февруари 2015 г. в хотел Адмирал, к.к. Златни Пясъци. Официалното откриване на събитието е предвидено за 12.30 часа на 4 февруари.

Третата национална среща ще бъде още по-мащабна, още по-интересна с още по-богата програма и още повече гости. Сред официалните лица ще се откроят Десислава Танева, министър на земеделието и храните, Васил Грудев, зам.-министър на земеделието и храните, Румен Порожанов, изпълнителен директор ДФ „Земеделие“, Атанас Добрев, зам.-изпълнителен директор ДФ „Земеделие“, Живко Живков, зам.-изпълнителен директор ДФ „Земеделие“. Директори и експерти от МЗХ ще презентират изключително актуални теми и ще отговарят на въпроси от страна на гостите.

Темите включват директното подпомагане, екологично насочените площи и зелените плащания, новостите в Системата за идентификация на земеделските парцели, слоеве, допустимост, поземлените отношения, Мярка 4 и Мярка 6 на ПРСР 2014-2020, агроекологичните плащания и плащанията за Натура 2000, националните и международни зърнени пазари, измененията в Закона за защита на растенията, държавните помощи за земеделския сектор – преотстъпен корпоративен данък, акциз за горивата и др.

С организирането на това събитие, АЗПБ доказва, че работи в полза на всички фермери в страната и на сектор земеделие като цяло, както и че е отворена за диалог с отговорните хора и институции, от които зависи политиката в сектора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 0 Отговор
    Ах тия неэабравими национални срещи,иэпълнени с толкова трепети и очаквания..."Эаповядайте ,елате,откога ви чакаме,...ще ви посрещнем с отворени обятия,ще ви прегърнем и раэцелуваме,ще ви напоим,ще ви нахраним,ще ви дандуркаме докато эаспите,ще ви иэпретим със сълэи на очи,ще ви махаме с кърпичка много след като вече не ви виждаме эад эавоя...Само и единствено искаме да "опипаме почвата" и да се ориентираме КОЛКО МАКСИМАЛНО ОТ СУБСИДИИТЕ МОЖЕМ ДА ВИ ОРЕЖЕМ ТАКА,ЧЕ ДА НЕ СЕ ДОМЪКНЕТЕ С ТРАКТОРИТЕ НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА!!!
  • 2 zapoznat

    0 0 Отговор
    segha da otidqt jurnalistite da snimat s kakvi koli otivat zemidelcite na sreshtata tam 90 % sa kradci na evro pari koito vseki balgarski grajdanin plashta a nakraq otivat pri taka narechinite zemidelci mastiti koito hranqt partiinite kasi

    Коментиран от #8

  • 3 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    БОЙКО ЩЕ ВИ ДАДЕ ПАК СУБСИДИИ СПОКОЙНО

    Коментиран от #7

  • 4 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    БОЙКО ЩЕ ВИ ДАДЕ ПАК СУБСИДИИ СПОКОЙНО
  • 5 АБВ

    1 1 Отговор
    С една лопата , стар бус Форд Транзит и една ръчна фреза модерно земеделие не се прави.Земята трябва да се комасира и да се даде на предприемчиви хора да я развиват а не на разни дядовци с коне и стари рала да се мъчат да изкарат пари за комата!
  • 6 Autohouse Randm

    0 0 Отговор
    interesno koi zemedelci shte otidat v Admiral?
  • 7 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Vasik Atanasova":

    niama losho v tova nali?
  • 8 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "zapoznat":

    С какви коли ще идат на срещата ? Те си накупиха яхти и хотели отдавна. Някои имат и хеликоптери. Саде совалки още не са почнали да купуват.
    Нека да има богати българи, де! Няма нищо лошо. Това, че ние не сме се усетили по-рано и да хванем този бизнес, си е за наша сметка. Сега седим и дращим по форумите, а они мажат филията с чер хайвер и лунгурят курвите по остров Пукет.
  • 9 Аз съм българче расна

    0 0 Отговор
    Чл.1 ал.2 Движението на колесни трактори, тракторни ремаркета и друга самоходна техника по пътищата, отворени за обществено ползване, се извършва по изключение при липса на селскостопански и/или горски пътища при придвижване до и/или от мястото на работа.
    От НАРЕДБА № 15 ОТ 7 АПРИЛ 2008 Г. ЗА РЕДА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА, ОТВОРЕНИ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ПОЛЗВАНЕ, НА КОЛЕСНИ ТРАКТОРИ, ТРАКТОРНИ РЕМАРКЕТА И ДРУГА САМОХОДНА ТЕХНИКА, РЕГИСТРИРАНИ СЪГЛАСНО ЗАКОНА ЗА РЕГИСТРАЦИЯ И КОНТРОЛ НА ЗЕМЕДЕЛСКАТА И ГОРСКАТА ТЕХНИКА
    Наредбата не се спазва от водачите на селскостопанска техника и не се осъществява контрол от органите на МВР. Във всички селскостопански райони в страната по пътищата масово се движи селскостопанска техника, която в повечето случаи е извънгабаритна, а не липсват селскостопански пътища за придвижване. Може би е така защото земеделските производители са силните на деня-могат да искат, да протестират, блокират, а те да не се съобразяват с нормативната уредба, защото някаква си глоба от 20лв. не е проблем за тях. Много кал се изнася на пътя, но не е само това и на всички им е ясно. Поземлените комисии да определят основни селскостопански пътища между населените места и да не допускат изораването на тези пътища. Дано от страха с новите камери на МВР селскостопанската техника да изчезне завинаги от пътя. Камери да поставят и в автомобилите на ДАИ и АПИ, че е време друга песен да се запее.
  • 10 Валентин

    0 0 Отговор
    В тая държава само за земеделие се отпускат пари,защо малко не се обърне внимание и на малките магазинчета,а се дават милионите само по фалшиви програми.