Last news in Fakti

25 Януари, 2015 14:56 2 715 5

Експерти в Давос се обявиха срещу взаимните санкции между ЕС и Русия

  • световен икономически форум-
  • давос-
  • швейцария-
  • санкции-
  • ес-
  • русия-
  • икономиката-
  • инвестиции

Те са неефективни и се отразяват зле на състоянието на икономиката и живота на хората

Експерти в Давос се обявиха срещу взаимните санкции между ЕС и Русия - 1
Снимка: АП/БТА

На току-що завършилия световен икономически форум в Давос редица експерти се обявиха против въведените от ЕС и Русия взаимни санкции, съобщи RT. Според тях, санкциите са неефективен инструмент, който се отразява негативно върху състоянието на икономиката и живота на обикновените хора.

Президентът на Horasis Франк-Юрген Рихтер заяви, че санкциите удрят болезнено, но не онези, към които са насочени. „Ние не трябва да се отказваме от нашата инвестиционна дейност, защото Русия се нуждае от Запада и, което е още по-важно – Западът се нуждае от Русия“, коментира експертът.

Генералният директор на Greater Geneva Berne area Филип Моние изтъкна, че разногласията между двете страни могат да се преодолеят само с открит диалог, а не със санкции. "В Швейцария сме открити за диалог независимо от трудната ситуация. Ние сме неутрална държава и наистина се опитваме да бъдем полезни на всички“, изтъкна Моние, цитиран от РИА "Новости".

Деканът на Лондонския бизнес колеж Андрю Ликерман изрази мнение, че въпреки трудните времена Русия няма да изгуби дългосрочните инвестиции. „В краткосрочен план може да има проблеми със санкциите и чувство за нестабилност, свързано с цената на петрола, но в икономиката след спад идва подем“, каза Ликерман. При управлението на бизнеса не бива политиката да се игнорира напълно, но вярвам, че сериозните инвеститори няма да обърнат гръб на Русия, която е много важен играч на световната арена, коментира той и допълни: „Не си струва да се бяга от големите играчи“.

На Световния икономически форум в швейцарския град Давос (21-24 януари) представители на глобалния бизнес обсъждаха сложната ситуация в световна икономика и пътищата за излизане от нея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 богатбеден

    0 0 Отговор
    Експертите откриха топлата вода ...

  • 2 999

    0 0 Отговор
    Е това трябва да го прочете и дано проумее П....са Д. колко е жалка и дано да започне да използва и ГЛАВНИ БУКВИ.
  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор
    Ама не може едни хора окичили се с научни титли,или пък други-мастити имена от сферата на биэнеса,да искат хем вълка да е сит,хем агнето цяло!И то в името на тяснофирмените си интереси?!Питам аэ "Каква е полэата от файдата и кой плаща тоя масраф в Давос на раэни овчи моэъци,които освен да се съберат от раэлични краища на света эа да се видят,да хапнат ,да пийнат и да иэръсят едни глупости?"...и отговор не ща!

    Коментиран от #5

  • 4 Хайдутина

    0 0 Отговор
    Русия е гордостта на СЛАВЯНСКИТЕ народи!!! И единствената страна която може да ни спаси и от РОБСТВОТО на световният ПОЛИЦАЙ!
  • 5 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    А как може други хора окичили се с нацистки свастики да извършват геноциди етническо прочистване в източна украйна.