Last news in Fakti

28 Януари, 2015 07:25 12 004 7

4 извинения, които съсипват финансовото ви бъдеще

  • финансово бъдеще-
  • извинения-
  • оправдания-
  • финанси

Помнете, че това са само оправдания, а не реални причини

Винаги е по-лесно да намерим извинение, отколкото да работим усилено, за да постигнем желаните цели. Проблемът с извиненията е, че по-късно хората винаги съжаляват и се обвиняват, че не са постигнали своя финансов ред. Тук са избрани 4 извинения, които обикновено хората правят свързани с финанси.

1. "Аз не печеля достатъчно, за да спестявам"

Не е нужно да печелите много пари, за да спестявате. Може и да не сте в състояние да заделяте на страна по 200 лева на месец, но спестяването на  дори 10 лева месечно е достатъчно, за да ви помогне да изградите хубав навик. Просто, защото не печелите много не значи, че не можете да спестите. Ако трябва се откажете от някои неща, за известно време, за да си помогнете да спестите. Ще си заслужава жертвите, когато видите, че сте успели да спестите достатъчно за нещо важно.

2. "Моят съпруг/а пилее пари"

Ако знаете, че вашата половинка е прахосник, е важно да запазите финансите си разделени. Вие не дължите на никого нищо, дори и на вашия съпруг/а, особено ако той/тя излага финансовото ви бъдеще на риск. Може би това изглежда егоистично и незаинтересовано, но е важно да се предпазите от банкрут. Не се страхувайте да изразите тези опасения и да споделите какво мислите и да обясните защо е необходимо да запазите вашите финанси отделно.

3. "Не ме бива с числата"

Това е неубедително извинение, когато става въпрос за справяне с личните ви финанси. Всичко се свежда до събиране и изваждане. Не е нужно да имате диплома по висша математика, за да имате контрол върху вашите финанси. Трябва просто да знаете колко пари имате в сметките си. Когато плащате с дебитна карта или теглите пари от банкомат, записвайте си  колко сте похарчили/изтеглили и извадете от общата сума. Така ще знаете с какви пари разполагате. Когато използвате кредитна карта е добре да пазите касовите бележки, така че да знаете точно колко ще похарчили.

4. "Имам дългове"

Да имаш дългове не означава, че никога не можеш да имаш добро финансово бъдеще. Ако можете да се измъкнете от дълга и да промените вашите финансови навици, вие ще можете да имате светло финансово бъдеще. Ако имате дългове - не отлагайте връщането им, а се заемете веднага. Спрете всички ненужни разходи и започнете да използвате парите от тях, за да се отървете от своя дълг. Това няма да бъде лесно и бързо, но когато видите резултатите ще бъдете вдъхновени да продължите.

Ако разпознавате някои от оправданията описани по-горе може би е добре да разберете, че те са само оправдания, а не реални причини, поради които не можете да имате добро финансовата бъдеще. Докато сте склонни да работите за светло финансово бъдеще, можете да го имате.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 0 Отговор
    Нека да се усмихнем на тъпите "иэвинения" иэсмукани от пръстите на още по-тъп драскач и да осъэнаем най-важното:"Нямам наследствена МАЯ ,нито пък ефективна подкрепа от силен финансово или политически блиэък човек"!
  • 2 mediator37

    1 0 Отговор
    Това да се насвият сърмите на съпругата (приятелката) е добра идея, освен това и законна- щом я пише по интернет...
    Не знам защо трябва да купуваме всяка втора чанта, която видим на витрините.
  • 3 Бай Ганчо

    0 0 Отговор
    Отново тьпа статия
  • 4 петър

    0 0 Отговор
    ВИЖ ТЕ КАКВА ПРОСТОТИЯ Не е нужно да печелите много пари, за да спестявате. Може и да не сте в състояние да заделяте на страна по 200 лева на месец, но спестяването на дори 10 лева месечно е достатъчно, за да ви помогне да изградите хубав навик. Просто, защото не печелите много не значи, че не можете да спестите. Ако трябва се откажете от някои неща, за известно време, за да си помогнете да спестите. Ще си заслужава жертвите, когато видите, че сте успели да спестите достатъчно за нещо важно.
    И 10 ГОДИНИ ПО 10ЛВ НА МЕСЕЦ 1000 НЯКАДЕ. АМА ЦЕЛИ 10 ГОДИНИ :д СТРАШНО СПЕСТЯВАНЕ ИСКАТ ДА НАПРАВИМ. С МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ 4Е 4АК ДА СПЕСТИМ
  • 5 Иво

    0 0 Отговор
    Миленче,по-големи очила си сложи...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мечо пух

    0 0 Отговор
    подиграват се с нас.По 10 лв да сме пестяли, а те храчат милиони откраднати от родителите ни!