Last news in Fakti

29 Януари, 2015 20:44 1 104 0

Готова е управленската информационна система на АПИ за проектите по ОП „Транспорт“

  • апи-
  • транспорт-
  • система

Системата е разработена и въведена с цел мониторинг и оценка на изпълнението на проектите на агенцията

Агенция „Пътна инфраструктура“ вече ще може да управлява цялата информация и документация за проектите по ОП „Транспорт“ и да я съхранява в дигитален вид. Това стана възможно след успешното завършване на проекта: „Разработване и въвеждане на управленска информационна система (УИС) за мониторинг и оценка на изпълнението на всички проекти на Агенция „Пътна инфраструктура“, финансирани по Оперативна програма „Транспорт“ 2007- 2013 г.“

Системата е разработена и въведена с цел мониторинг и оценка на изпълнението на проектите на агенцията. Разработчик е „Абати“ АД. Договорът е на стойност 269 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на проекта е 10 месеца, но успяхме да го завършим с два месеца предсрочно, подчерта инж. Десислава Янева, ръководител на екипа за управление на проекта. В пресконференцията по повод завършването на УИС участваха и инж. Борис Борисов, главен експерт в дирекция „Изпълнение на проекти по ОП „Транспорт“ и Кохезионния фонд“, и Красимир Гицов, представител на изпълнителя.

УИС улеснява мониторинга при усвояването на средства по европейските програми, повишава бързината, контрола и цялостното изпълнение на проектните дейности на всяко ниво на управление на инфраструктурните проекти. Основните й функции са свързани със съхраняване, обработване и обмен на данни, информация и документи между АПИ и Управляващия орган на ОПТ. Системата е централизирана, уеб-базирана, c персонализиран достъп, гарантиращ защита на данните. Позволява въвеждането на техническа и финансова информация по целия проектен цикъл - програмиране, изпълнение, мониторинг, контрол и оценка на всеки проект, както и аналитична информация за отделните договори и детайлни справки за изпълнението на проектите и договорите.

С внедряването на УИС ще се улесни мониторингът при усвояване на средствата по европейските програми. Ще се повиши бързината, контролът и цялостното изпълнение на проектните дейности на всяко ниво на управление на проектите, а с това и ефективността на работата на АПИ като бенефициент по ОПТ.

Проектът се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА